IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

В първата петица на германските експерти влязоха още Audi, Mazda и Toyota

TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

Експертите на германските организации TUV, Dekra и GTU проведоха продължителни тестове на автомобили и направиха класация за най-надеждните сред тях. В първата петица влязоха два модела на Mercedes – спортният SLK и кросовърът GLK, съобщава изданието Focus.de.
TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни
Спортният SLK. Снимка: Mercedes-Benz

Останалите 3 автомобила, намерили място в Топ 5, са Audi A1, Mazda2 и Toyota Prius. Общо са изследвани 226 модела, които са били подложени на множество различни тестове. Оценката на всеки един от тях е поставяна в зависимост от техническите недостатъци, установени по време на изпитанията.

На обратния полюс - с най-много дефекти, са се оказали автомобили на френски производители. Отрицателни оценки получават Dacia Logan и Dacia Sandero, Renault Megane и Renault Laguna, както и Citroen C5. В тази група се оказа и BMW 5-Series във версията си E60, произвеждана през периода 2003-2007 г.

От Dekra уточняват, че класацията е съставена от автомобили с пробег от 100 000 км, постигнат за 6-7 години. Средната възраст на автомобилния парк в Германия в момента е 8,8 години, съобщават от организацията.
 

 

 

 

Тагове: tüv dekra gtü tuv gtu
0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 13 rate down comment
    не вярвайте на ( преди 9 години )
    Декра,ТЮФ,АДАК,АУТО,МОТОР иСПОРТ,не вярвайте на японските класации,класирали немска кола за Япония! Не, не вярваите на Топ Гижр,нито на АутоБилд! Бярвайте само и единствено на Дошо - той знае всичко,той е алфата и омегата автомобилостроенето,той е водещ инженер,конструктор и дизайнер в световен мащаб,той е притежавал,карал и опзнал всички автомобили, осопбено немските :Порше,Ауди,Мерцедес,БМВ,както и притежаваните от тях Бентли,Бугати,Ламборгини,РолсРойс.***,върви ли стария дизел от Астра ?
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    като адак ви е крив не го гледайте, малко ли англииски издания има със свои класации - няма как да купиш всичкиотносно дъното на класацията един близък приятел кара С5 и е безкрайно доволен, но като чета коментарите във форума на ситроен (все пак съм им фен) виждам само - чудесна кола ама това е слабо с онова трябва да се внимава трето да се избягва - на ситроен просто не им се отдават големи коли
  • #7
    18 rate up comment 15 rate down comment
    дпа ( преди 9 години )
    адак сами си признаха, че манипулират конглокса за кола на годината, и то не един път а почти винаги. Защо сега да вярвам на тези от декра и тюв, те са същите лъжци. СЪЖАЛЯВАМ ЩВАБИ НЕЖНИ, НО КОЛИТЕ ВИ СА ПЪЛНЕ ***, И ЗА КАПАК СА СКЪПИ. И това не ме радва, както ще си помисли някой, натъжава ме силно, но това е истината.
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    все класацията ви била виновна след като не ви харесват тези кажете някое онлайн издание с верни класациитова че в българия се карат 15 годишни немски коли н-та употреба виждали смяна на масло 2 или 3 пъти в живота си не означава че всички са толкова зле (същото важи и за японките макар че те по-рядко идват от италия)
  • #5
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    излезеш ли от София, Пловдив Варна или Бургас ако караш кола след 2000 година те считат за тотален баровец (като се има предвид и че най-лъскавите коли по морето ги карат руснаци съвсем ни западна авто парка)
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая русата изглежда доста щастлива, явно няма проблеми с колата.
  • #3
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Джоко ( преди 9 години )
    Явно не си сменят колите на всеки 2 години, както обясняват някои дървени философи.И другата глупост - колко бил луксозен автопарка в България. Да, има някои екзотични и лъскави коли, но като цяло сме много назад в материала - особено извън големите 4-5 града.
  • #2
    45 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В бедна България автомобилният парк е на средна възраст 18,8 години..., благодарение на шепа престъпници, които я докараха до това положение!
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И един мармот завиваше шоколад.