IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

В първата петица на германските експерти влязоха още Audi, Mazda и Toyota

TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

Експертите на германските организации TUV, Dekra и GTU проведоха продължителни тестове на автомобили и направиха класация за най-надеждните сред тях. В първата петица влязоха два модела на Mercedes – спортният SLK и кросовърът GLK, съобщава изданието Focus.de.
TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни
Спортният SLK. Снимка: Mercedes-Benz

Останалите 3 автомобила, намерили място в Топ 5, са Audi A1, Mazda2 и Toyota Prius. Общо са изследвани 226 модела, които са били подложени на множество различни тестове. Оценката на всеки един от тях е поставяна в зависимост от техническите недостатъци, установени по време на изпитанията.

На обратния полюс - с най-много дефекти, са се оказали автомобили на френски производители. Отрицателни оценки получават Dacia Logan и Dacia Sandero, Renault Megane и Renault Laguna, както и Citroen C5. В тази група се оказа и BMW 5-Series във версията си E60, произвеждана през периода 2003-2007 г.

От Dekra уточняват, че класацията е съставена от автомобили с пробег от 100 000 км, постигнат за 6-7 години. Средната възраст на автомобилния парк в Германия в момента е 8,8 години, съобщават от организацията.
 

 

 

 

Тагове: tüv dekra gtü tuv gtu
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    сервизните акции не ги броиш ...
  • #18
    14 rate up comment 8 rate down comment
    MB ( преди 9 години )
    До анонимния приятел, нормално е като Пежо 308 е най-скъпата кола, на която си се качвал да ти се стори върха. Тя си е хубава кола в сравнение с Дачия например Като се качиш на големия Бенц сигурно ще си помислиш че си станал извънземен и летиш в космоса
  • #17
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Опссс, грешка. Лампата изгоряла на Приус за 100 000 км е само една и тя е на регистрационната табела. Явно съм се заблудил с новия Приус, който имаше 2 изгорели лампи. Една на номера и една на плафона в купето. Това е техника, а не като на немските талиги да се сменят основни неща и да ги бутат пак напред.
  • #16
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Лелеееее, тези как лъжат или АудиКомедия как нагло го прави. Преди малко погледнах ТЮФ репорта и видях, че на първо място при 5-6 годишните е Тойота Приус, както и при 6-7 годишните. Гледам при продължителният тест на АБ, че Приус с 2 изгорели лампи са го сложили на 3-то място, а преди него са коли с проблеми проявени на теста. Значи 2 лампи са по-страшни от проблем и заменени неща по колата. Все си мислех, че лампите са консуматив, но при АБ не са и за това си намират оправдание и лъжат.
  • #15
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аре стига бе. Вечният пациент и моят дом бе сервиза са го турили в тази класация. На това Audi A1 мястото му е в сервиза, а не в тук!
  • #14
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    TUV и Dekra явно са се съюзили в лъжите или просто манипулират и подпират немското. По-рано бяха коректни, но последваха игрите на АДАК и почнаха и те. Не го правят така нагло, но лекичко така, лекичко са ги подпрели Мерцедес при условие, че те никога не са имали кола при първите 5 и ей тъй изведнъж са направили нещо невероятно здраво и надеждно. Е няма как да стане тази работа. Как така Ауди А1 и то присъства, като е еднояйчен близнак с Поло и Фабия, а тях ги няма в класацията. Как?
  • #13
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Йори ( преди 9 години )
    За 25 години зад волана и към 400 000 км пробег с над 10 модела коли някак си в последните години все Мерцедес за лична карам. Иначе доста служебни коли съ карал. Опел Корса, Форд Фиеста, Рено Канго и Сценик, Ситроен Берлинго, Пежо 307,Опел Астра, Тойота Версо, Киа Спортидж, Шкода Октавия Комби. Да ви кажа сега си пердаша с един Мерцедес S204 мод. 2010г. за лична кола и всички други, които съм карал не могат даже бегло да я конглокират. Само Шкодата, че е модел 2012г. донякъде успява.
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    дизайн и удобство са субективни факторимощност, ускорение и управление ги проверяват на писта и имат малко значение в реалния свят обективно измерима в класация и ревю остава само здравината и то ако си купуваш колата нова
  • #11
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Честно казано какво да вярвам като всеки си пише различно спомням си преди време гледах топ гиар там обявиха 308 за скучен и грозен автомобил. Преди седмица карах на един познат за около два часа. Ами бих им казал да варят да си го... колата е супер удобна мислено е и изглежда много добре и се едно сега излиза от завода нищо че е 2008г. И не само за пежо-то и други коли са така. Отиваш пробваш и сам преценяваш
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз на никого не вярвам, имам си собствено мнение.