IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

В първата петица на германските експерти влязоха още Audi, Mazda и Toyota

TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

Експертите на германските организации TUV, Dekra и GTU проведоха продължителни тестове на автомобили и направиха класация за най-надеждните сред тях. В първата петица влязоха два модела на Mercedes – спортният SLK и кросовърът GLK, съобщава изданието Focus.de.
TUV и Dekra избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни
Спортният SLK. Снимка: Mercedes-Benz

Останалите 3 автомобила, намерили място в Топ 5, са Audi A1, Mazda2 и Toyota Prius. Общо са изследвани 226 модела, които са били подложени на множество различни тестове. Оценката на всеки един от тях е поставяна в зависимост от техническите недостатъци, установени по време на изпитанията.

На обратния полюс - с най-много дефекти, са се оказали автомобили на френски производители. Отрицателни оценки получават Dacia Logan и Dacia Sandero, Renault Megane и Renault Laguna, както и Citroen C5. В тази група се оказа и BMW 5-Series във версията си E60, произвеждана през периода 2003-2007 г.

От Dekra уточняват, че класацията е съставена от автомобили с пробег от 100 000 км, постигнат за 6-7 години. Средната възраст на автомобилния парк в Германия в момента е 8,8 години, съобщават от организацията.
 

 

 

 

Тагове: tüv dekra gtü tuv gtu
0 от 500
  • #29
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 9 години )
    Рено отново е в калта! Всъщност никога не е излизало от там!
  • #28
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    пия си урината и ще продължавам, защото ми отива и ми харесва!
  • #27
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде са ги избрали?Гледам ТЮФ репорта за 2014 и там на първо място е Тойота Приус!бъчваря, сигурен ли си в това, което пишеш. Май не си чел за Моят дом бе сервизът или за вечният пациент. За ангренажните вериги, турботата и трансмисиите да ти казвам ли. Е как да са надеждни и здрави тези коли, като гаранцията от 2 г. не могат да изкарат без сериозни повреди, а ти говориш за цели 5 г. Мисията е просто невъзможна.
  • #26
    5 rate up comment 5 rate down comment
    bibendum ( преди 9 години )
    Mercedes е Колата. GLK Edition 1 ми е фаворит.
  • #25
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    май някои хора не отчитат факта, че всеки нов автомобил, ползван главно като личен, е достатъчно надежден и години наред не прави проблеми. Останалото е бошлаф. разликата между нов автомобил до 5 години купен от магазина и автомобил нов внос на 5 години и също каран 5 години след това, е огромна. И като качество и като качества и като разходи и като сигурност.
  • #24
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А през 2010-12-13 пак го няма никакво VW Polo , но в един момент се съживява от пепелта, като Фееникс и се появява на небосклона. Ех тез вурстове бе, големи будали...
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    VW Polo само в мечтите и фантазиите на вурстовете е на първо място. По всички калсации е по средата и винаги е било там, а в един момент се изкачва на 1-во през 2013-та. Айде бе. А през 2014-та къде е? Не са си платили и вече го няма. Нормални, пазарни отношения бих казал. Тук за надеждност ставаше на въпрос, но явно парите за германчетата са преди надеждността. Нека някой все пак обясни, как през 2013 VW Polo е на първо място, а 2014 изобщо го няма в класациите! За 2-3 годишни коли говорим.
  • #22
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    MB Ало извинявай те господин милионер все пак не всички можем да си позволим "Бенц" или "Мечок" и да си качвам снимки на 20 годишни "Бенц" в FB с новия ай фон от продавалник. Ти си карай богаташката кола на 20г. и остави бедните хора които са си купили кола среден клас нова за 40 50 хил. Един човек който може да си позволи мерцедес или притежава такъв никога не би написал така тъпня като МВ
  • #21
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Отново Дачия и французите в калта. Нормално. Ние си го знаем.
  • #20
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До анонимниците ( преди 9 години )
    В класацията на ТЮВ за 2-3 годишните на първо място с най-малко дефекти е VW Polo!