IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar F-Type получи AWD

Ще дебютира в Лос Анджелис

Jaguar F-Type получи AWD

Британската компания Jaguar анонсира нова опция за своя спортен автомобил F-Type. Освен със стандартното задно задвижване, той вече ще може да бъде поръчван и със система за задвижване на четирите колела.
Jaguar F-Type получи AWD
Новата модификация ще бъде представена по-късно този месец по време на автосалона в Лос Анджелис. Към момента е известно, че AWD системата ще бъде налична при горещата версия F-Type R Coupe, но се очаква тя да бъде добавена сред опциите и за останалите версии на модела.

Снабден с новата технология британският спортен модел ускорява от място до 60 мили в час за 3,9 сек., което с 0,1 секунди по-бързо от версията със задно задвижване. Максималната скорост остава аналогична - 300 км/час.

От Jaguar не дават повече подробности за модела, но все пак поясняват, че през следващата година модификациите на F-Type ще бъдат увеличени от наличните в момента 6 до цели 14. Очаква се сред тях да бъдат версия с ръчна скоростна кутия, както и базов модел с новия 4-цилиндров двигател Ingenium.

Всички подробности ще бъдат разкрити на 19 ноември, когато ще се състои премиерата на модела.
Jaguar F-Type получи AWD
Jaguar F-Type се предлага с избор от три двигателя - два 3.0-литрови V6 с мощност от 380 и 340 конски сили, както и с 5.0-литров V8, който генерира 550 к.с. Моделът е наличен и във версия кабриолет.

Цените на купето Jaguar F-Type в България започват от 134 400 лв. с ДДС. Кабриолетът стартира от 146 400 лв. с ДДС.

Снимки: Jaguar

Тагове: jaguar f-type
0 от 500