IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-успешният модел на Audi навърши 20 години

За този период компанията е продала повече от 6 млн. бройки от А4

Най-успешният модел на Audi навърши 20 години

Компанията Audi отбелязва 20-годишнината на най-успешния си модел - A4. Първият седан е представен през октомври 1994 г. като заместник на Audi 80, а година по-късно към него се присъединява и комбито. В основата на машината е платформата В на Volkswagen, а четирите поколения на Audi A4 се обозначават съответно като B5, B6, B7 и B8.
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години
За две десетилетия компанията от Инголщад е продала повече от 6 милиона бройки от А4, като два милиона от тях се падат на последната генерация на модела. Тя се произвежда от 2008 г., но въпреки това продължава да е много популярна. В Германия, САЩ и Китай, например, всяко 5-о продадено Audi е именно А4. Освен като седан и комби моделът се предлага и в спортни версии - S и RS.
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години
От германския производител официално обявиха, че следващото поколение на А4 ще бъде показано през 2015 г., но не разкриха подробности за него. Очаква се моделът да запази настоящите си пропорции, но ще претърпи сериозни промени откъм дизайна. Нови ще бъдат главната оптика, в това число и напълно светодиодните главни фарове, както и задния спойлер заради подобряване на аеродинамиката.
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години
В оборудването на новото Audi А4 ще се появи мултимедийна система с тъчскрийн, както и проекционен дисплей. Сред моторите ще се предлага и 1.4-литровия TFSI с технология за заключване на цилиндрите, който вече видяхме при Volkswagen Golf и Volkswagen Passat. Планира се пускане и на хибридна версия.

Снимки: Audi

Тагове: audi a4
0 от 500
  • #18
    9 rate up comment 7 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    а пропуснах - запалката ми прави проблем още от как е ново, ама не се тормозя с това - почти не пуша вътре
  • #17
    19 rate up comment 7 rate down comment
    бавареца до ДОШО ( преди 9 години )
    на 130к км е аудито, сменям масло на 15к км и мисля че досега веднъж долях половин литър - възможно е още на смяната да са ми сипали по малко и затова така да е станало. 90к съм сменял свещи и предни накладки, а задните на 120к. това е.
  • #16
    23 rate up comment 11 rate down comment
    Кирил ( преди 9 години )
    От личен опит:Купих си Ауди и разпрах от еб.ане девойките по Студенски град! Мяташ стръвта (ключовете с емблемата отгоре) на масата,малко лафчета, 1-2 водки и си бог!
  • #15
    9 rate up comment 16 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Само първото поколение, фейслифта ми харесва !Другите са много безформени и много пластмасови.Като искаш да си "газар" който с автомобила си и след 20 години да е "актуален" си купуваш Бенц ! Лично мнение, не задължавам никого с него! :)
  • #14
    14 rate up comment 13 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    Погледнете първата снимка. Не са ли наредени нов модел, ФЕЙСЛИФТ, нов модел, ФЕЙСЛИФТ? Къде ги видяхте 4 различни поколения!? Според мен са 2 поколения и 2 фейслифта.
  • #13
    27 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Заглеждат се мацките защото знаят ,че само балъци карат аудита.А балък най-лесно се върти на малкия пръст.
  • #12
    26 rate up comment 18 rate down comment
    Смех смех ( преди 9 години )
    Най-доброто Ауди е продаденото Ауди. :)
  • #11
    16 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    аз карам онова сребристото с 2.0Тфси мотор :-). много доволен. само багажника да беше по голям че жена деца...
  • #10
    16 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    20 години хората си чукат главите защо са си взели Ауди. Това са постигнали швабите за толкова време. И разбира се доволно пълни сервизи и клиенти чакащи на опашка за тях.
  • #9
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Красимир ( преди 9 години )
    Защо само за ергените, и по мен се заглеждат мацета по спирките, като минавам...