IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-успешният модел на Audi навърши 20 години

За този период компанията е продала повече от 6 млн. бройки от А4

Най-успешният модел на Audi навърши 20 години

Компанията Audi отбелязва 20-годишнината на най-успешния си модел - A4. Първият седан е представен през октомври 1994 г. като заместник на Audi 80, а година по-късно към него се присъединява и комбито. В основата на машината е платформата В на Volkswagen, а четирите поколения на Audi A4 се обозначават съответно като B5, B6, B7 и B8.
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години
За две десетилетия компанията от Инголщад е продала повече от 6 милиона бройки от А4, като два милиона от тях се падат на последната генерация на модела. Тя се произвежда от 2008 г., но въпреки това продължава да е много популярна. В Германия, САЩ и Китай, например, всяко 5-о продадено Audi е именно А4. Освен като седан и комби моделът се предлага и в спортни версии - S и RS.
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години
От германския производител официално обявиха, че следващото поколение на А4 ще бъде показано през 2015 г., но не разкриха подробности за него. Очаква се моделът да запази настоящите си пропорции, но ще претърпи сериозни промени откъм дизайна. Нови ще бъдат главната оптика, в това число и напълно светодиодните главни фарове, както и задния спойлер заради подобряване на аеродинамиката.
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години
В оборудването на новото Audi А4 ще се появи мултимедийна система с тъчскрийн, както и проекционен дисплей. Сред моторите ще се предлага и 1.4-литровия TFSI с технология за заключване на цилиндрите, който вече видяхме при Volkswagen Golf и Volkswagen Passat. Планира се пускане и на хибридна версия.

Снимки: Audi

Тагове: audi a4
0 от 500