IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски милиардер купи "Нюрбургринг"

Предприемачът Виктор Харитонин вече притежава 2/3 от легендарната писта

Руски милиардер купи

Руският милиардер Виктор Харитонин, който е съсобственик на фармацевтичната компания "Фармстандарт", придоби 2/3 от акциите на германската фирма Capricorn Nurburgring Besitzgesellschaft (CNBG). От своя страна тя още през април тази година обяви, че е купила пистата "Нюрбургринг", съобщава изданието Wirtschafts Woche.
Руски милиардер купи
Шефът на Capricorn - Робертино Вилд, обаче така и не успя да се разплати с предишните собственици на трасето и бе принуден да продаде своя дял на Харитонин. Компанията Capricorn, занимаваща се с производство на резервни части за спортни автомобили, закупи пистата от фирмата KPMG, която бе назначена за управител на "Нюрбургринг" след фалита на на предишния собственик - дружеството Nuerburgring Automotive GmbH (NAG).

За целта Вилд създаде нова компания - CNBG, която трябваше да изпълнява договора, подписан по-рано от NAG. Според него компанията взима под аренда пистата от правителството на провинция Райнланд-Пфалц. Сумата по сделката бе за 100 млн. евро, които Вилд и фирмата му трябваше да платят. Те обаче не успяха да го сторят и внесоха едва 23 млн. евро, а за да осигури следващия транш, собственикът на CNBG бе принуден да заложи своята колекция от картини.

В крайна сметка обаче германският бизнесмен се отказа от сделката и потърси помощ. От своя страна Харитонин е проявил интерес, тъй като е запален любител на автомобилния спорт. През тази година руснакът, чието състояние възлиза на 1.5 млрд щатски долара, участва в италианското рали за издържливост Mille Miglia с Mercedes-Benz 500K от 1935 г.

Снимка: Nurburgring/XPB

 

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Първо това не е вярно и второ дори да е скъп град това не означава ,юе стандартът на доходите е висок. Най-елементарен показател е имигрантския интерес,а той не е към Москва,а към западна Европа и САЩ.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Москва е един от най скъпите градове в света, ако не и най скъпия. Има класации и статистика.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    I kakvo Moskva kato niakakyv primer za visok standart li ia dava6? 6toto ako se opitva6 da go pravi6 naistina triabva da ti kaja koi sa dyrjavite s visok standart, i te ne sa diktatorski kato putinova Rusia.
  • #6
    6 rate up comment 7 rate down comment
    до: втория анонимен ( преди 9 години )
    Не знам кой къде трябва да си навира пропагандата, но на теб акъла ти е точно там. Мислиш точно с трибуквието си, като те гледам. Толкова ли е трудно да пуснеш една търсачка и да видиш, че в Москва заплатите са 2000$, в районите със залежи на руди, петрол и газ заплатите са над 3000$, в по-големите градове са над 1200$, а в останалата част са над 700$. Ако за теб истината и статистиката са пропаганда, значи е пропаганда всичкото. И то пропаганда, написана от западните анализатори.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 9 години )
    А в БЪлгария извън София,колко е заплатата ? Сякаш не е мизерия ? Иначе за останалото съм съгласен със всички :)
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Прав е този преди теб, и да се смее и де не се смеем - така е. Това, че ние не сме си променили мнението за тази държава вече 25 години, може да говори само ЛОШО ЗА НАС, а не за тях. Проблемът е в нас, че сме на опашката в Европа, а пък и изказваме мнения относно други нации.В загадката се пита - на кое отгоре?Светът се променя, и няма как да е иначе, лошите станаха добри, а уж добрите взеха да им излизат керливите ризи.
  • #3
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Богатите руснаци изкупиха една камара апетитни и скъпи имоти в Германия, Австрия и Швейцария. Изобщо не си играят на дребно и не се пазарят, като немците. Вадят парите и плащат. Купуват фирми и компании също. Така, че изобщо не се учудвам за Нюрбургрин, че са го купили. Много са напред с материала, каквито и глупости да пишат за тях. Присмиват им се много хора, а не виждат, че и заплатите, и пенсиите и всичко им е по-напред от нас. В Москва са им 2000$ нормалните заплати. За какво говорим изобщо
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    iaponcite biat germanskite konservi na taia pista,a sega rusnacite im ia kupiha na german4etata muhahahahahahaha
  • #1
    37 rate up comment 1 rate down comment
    Stef ( преди 9 години )
    Хаха, руснаците приключиха с Dragtimes. Сега вече ще има частни руски Nordschleife партита.