IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски милиардер купи "Нюрбургринг"

Предприемачът Виктор Харитонин вече притежава 2/3 от легендарната писта

Руски милиардер купи

Руският милиардер Виктор Харитонин, който е съсобственик на фармацевтичната компания "Фармстандарт", придоби 2/3 от акциите на германската фирма Capricorn Nurburgring Besitzgesellschaft (CNBG). От своя страна тя още през април тази година обяви, че е купила пистата "Нюрбургринг", съобщава изданието Wirtschafts Woche.
Руски милиардер купи
Шефът на Capricorn - Робертино Вилд, обаче така и не успя да се разплати с предишните собственици на трасето и бе принуден да продаде своя дял на Харитонин. Компанията Capricorn, занимаваща се с производство на резервни части за спортни автомобили, закупи пистата от фирмата KPMG, която бе назначена за управител на "Нюрбургринг" след фалита на на предишния собственик - дружеството Nuerburgring Automotive GmbH (NAG).

За целта Вилд създаде нова компания - CNBG, която трябваше да изпълнява договора, подписан по-рано от NAG. Според него компанията взима под аренда пистата от правителството на провинция Райнланд-Пфалц. Сумата по сделката бе за 100 млн. евро, които Вилд и фирмата му трябваше да платят. Те обаче не успяха да го сторят и внесоха едва 23 млн. евро, а за да осигури следващия транш, собственикът на CNBG бе принуден да заложи своята колекция от картини.

В крайна сметка обаче германският бизнесмен се отказа от сделката и потърси помощ. От своя страна Харитонин е проявил интерес, тъй като е запален любител на автомобилния спорт. През тази година руснакът, чието състояние възлиза на 1.5 млрд щатски долара, участва в италианското рали за издържливост Mille Miglia с Mercedes-Benz 500K от 1935 г.

Снимка: Nurburgring/XPB

 

0 от 500
  • #19
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Руснаците използват долари бе. Помислете защо или се опитайте поне хахаха. А като е толкова яко в Москва защо се сцепват руските милиардери да купуват на децата си имоти в Лондон и Америка? Пак пробвайте да мислите с малките пилешки мозъци. Никой не иска в тая умрела държава Русия.
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    АнтиСоросоид ( преди 9 години )
    Истината е че западните компании искат да сложат ръка на руските природни богатства, но Путин и пречи. Тръгнаха да му извиват ръцете с Украйна, но не им се получи. Сега са впрегнали ресурси да е сринат икономически. Дано сценарият им не се получи. Сорос в интервю призна, че е финансирал Майдан и хората, които смъкнаха законно избрано демократично правителство с незаконно тяхно без избори. Има снимки в нета на срещите на Кличко със Сорос. Би трябвало на някой хора тук да им светне лампата в глав
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ако четеш и се интересуваш малко повече щеше да знаеш, че русия с путин процъвтяваха. доходите откакто той управлява са скочили дестки пъти. чети малко повече, отколкото да пишеш, като чукча. изкуствено сорос иска да срине русия. сащ и *** им нямат сметка от силна русия и искат да е поставят на колене. путин не им е удобен политик, защото има топки и води политика, която смятам за правилна. с петрола правят поредната далавера. значи можеше да плащаме много, а сега изкуствено понижаватцена
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В момента в Русия има страшна инфлация и спекула, Европа затвори вноса а нелегалния внос на европейски и американски стоки е скочила двойно, на всичкото отгоре рублата се срива а долара расте, от което стоките стават още по скъпи в Русия, в момента Руснаците оцеляват, само чрез износа на природни богатства, това е най-богатата страна в света на природни залежи от всякакъв вид, природен газ, петрол, вякакви руди, уран, злато, платина и т.н. лошото е че всички тези залежи и богатства са раздадени на концесии на хора до власта /олигарси/, които преяждат с пари. Наистина има няколко руски милиардери-олигарси, но останалата част от Руснаците особенно извън Москва и Петербург не живеят богато. А сега нещата стават още по зле след европейските и американски санкции, долара скача, цената на петрола пада/а петрола е основния източник на финанси за Русия/ преди 2 години петрола бе с цена 150 долара за барел сега е под 80 долара. Лично аз симпатизирам на Русия и не желая да я виждам на колене, но истината е че тя в момента върви в тази посока заради Путин. А олигарсите си инвестират парите си изсмукани от Русия в чужбина, знаем Абрамович направо се изсели в Ангиля, издържа Английски отбор, пилее парите си в чужбина, тоя тук си купил Нюрбургринг ето така се ограбва Русия а братушките си оставиха костите из българските земи, за да освободят от турците братския български народ. Който сега с все сили се американчи и русофобства.
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ***, понеже руснаците са толкова зле според теб изкупиха половината ни черноморие в гърция и кипър също много апетитни имоти са техни в италия и испания също в алпите много хотели са руски.абе направо да ги съжалим горките.и понеже немците са голяма работа не те купуват в русия а руснаците им изкупуват всичко.дори нюрбургринг.къде сега вурстовете ще си карат бракмите.бас държа че си фен на немското.толкова ***,че няма как да е иначе.познах нали хахаха
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ***,кой и къде е написал,че заплатите на руснаците са в долари.фантазираш ли.не можеш ли да разбереш,че са приравнени към дадена парична единица.у нас заплатите да не са в евро случайно след,като в международните статистики и отчети се взема еврото за база.ама наистина си изключително ***
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    москва не е град за хвалене, а ваше село е за хвалене хахаха баси *** глави които пишат тук.само ми стига да прочета "скъпи цени" и ми става ясно какъв кухарник пише.цените бяха високи у нас заради инфлацията бе кухчо.аре сега виж колко е инфлацията в русия и колко им е безработицата.по ниски са отколкото у нас.я да те питам кухий като у нас има приток на хиляди емигранти по твоята *** логика сме страна в която се живее по добре хахаха
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ! ( преди 9 години )
    Като са толкова гоуеми руснаците защо заплатите са им в долари? И разбира се че има значение къде хората искат да емигрират и къде не искат!!!
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти си много заблуден човек. Интересно в България 95-та,96-та година защо имаше скъпи цени и ниски доходи. Москва не е град за хвалене. Там където животът е добър задължително има имигранти.Това,което ти казваш просто не е вярно. Няма как да няма интерес от хората към страни, в които се живее по-добре. Такива са САЩ и западна Европа, но в никакъв случай Русия.
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    космополит ( преди 9 години )
    Анонимний, май не можеш да разграничиш стандарт и доходи, както и не можеш да разбереш, че те са взаимно свързани. Няма град в света с висок стандарт и ниски доходи. Просто това са взаимно изключващи се неща. Сещаш ли се или ти е трудно?Колкото до емигрантския интерес, той също не е показател за стандарта и живота на хората в дадена страна. Има много държави в света без имигрантски интерес, а хората там живеят по-добре отколкото в държави със силен такъв. ползвай някоя търсачка да се убедиш!