IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефовете на Honda си намалиха заплатите заради сервизна акция

Проблемите с компактния ван Fit редуцираха с 20% заплатите на ръководството на компанията

Шефовете на Honda си намалиха заплатите заради сервизна акция

Президентът на Honda Таканобу Ито и още 12 от топ мениджърите на компанията взеха решение да си намалят заплатите заради голямата кампания по изтеглянето от пазарите на модели Fit. През настоящата година само в Япония бяха организирани 5 сервизни акции на модела, съобщава Reuters.
Шефовете на Honda са намалиха заплатите заради сервизна акция
Honda Fit се продава в Европа под името Jazz. Снимка: Honda

Шефът на японския производител Таканобу Ито през следващите 3 месеца ще взима с 20% по-малко, а останалите ръководители на Honda с по 10%. Освен това ръководството на компанията официално се извини на своите клиенти за проблема, който ще струва на производителя около 16.5 млрд йени (153.5 млн. щатски долара).

Първите 4 сервизни акции засегнаха хибридните модификации на Fit и Vezel (на други пазари това е HR-V), като бяха проведени от октомври 2013 до юли 2014 г., а петата бе обявена на 23 октомври. Тя бе и най-мащабната, като заради нея бяха изтеглени 425 800 машини. Проблемите бяха със скоростната кутия, както и с дефект на бобината на мотора.

Освен това Honda бе сред автомобилните производители, които бяха засегнати и от мащабната сервизна акция заради дефектни въздушни възглавници, производство на компанията Takata. Заради нея бяха изтеглени няколко милиона машини, след като бяха регистрирани 4 смъртни случая заради проблема. И четирите инцидента бяха именно с автомобили на Honda.

Друга японска компания - Mitsubishi Motors, прибегна до решението да намали заплатите на ръководството си още през 2004 г. Тогава от пазара заради различни проблеми бяха изтеглени 800 000 автомобила на марката и шефовете си орязаха доходите с 25-30%.

 

Тагове: honda fit
0 от 500
  • #8
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вагенското фенче пак е в амок милото - явно вагена ОТНОВО е в сервиза за основен ремонт на ДВГ и СК хахахахахаха!!!!
  • #7
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То добре, ама потребителите какво печелят от това че накакви са си намалили заплатите за 3 месеца с по 10%? Нали от следващата година ще сис ги вдигнат с 20%.
  • #6
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе още ли някой си дава парите за тея щайги?
  • #5
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези жълтуряги освен саке,суши и сони ,друго не могат бе заблудени оризари....
  • #4
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А,ти ходи при Евгени Минчев да танцувате валс двамата,ха-ха-ха,оризариииии......най големия *** на света е хонда,жълта консервна кутия.
  • #3
    33 rate up comment 8 rate down comment
    A, ludi ( преди 9 години )
    Проблемите на Ауди са как да закарат повече автомобили в сервиза и добре се справят. И смучат яко кръвчицата на собсвениците на марката. Японците имат чест и това си личи, нещо не типично за швабите.
  • #2
    10 rate up comment 31 rate down comment
    Хондьо ( преди 9 години )
    Толкова големи *** са Хондете, че скоро и харакири ще има.А проблемите на Ауди са следните-напр. как да насмогнат на непрекъснато ръстящо се търсене :))))
  • #1
    43 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От Хонда си ги намаляват,а от ВАГ ги увеличават.Всеки проблем при ВАГ им носи нови приходи и печалби от резервни части и ремонти.Както се знае те сервизни акции не правят,а ако направят,трябва да са ги принудили.Всичко си го плаща клиента от джоба.Така,че за какво да правят здрави и надеждни коли,като има балъци.