IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефовете на Honda си намалиха заплатите заради сервизна акция

Проблемите с компактния ван Fit редуцираха с 20% заплатите на ръководството на компанията

Шефовете на Honda си намалиха заплатите заради сервизна акция

Президентът на Honda Таканобу Ито и още 12 от топ мениджърите на компанията взеха решение да си намалят заплатите заради голямата кампания по изтеглянето от пазарите на модели Fit. През настоящата година само в Япония бяха организирани 5 сервизни акции на модела, съобщава Reuters.
Шефовете на Honda са намалиха заплатите заради сервизна акция
Honda Fit се продава в Европа под името Jazz. Снимка: Honda

Шефът на японския производител Таканобу Ито през следващите 3 месеца ще взима с 20% по-малко, а останалите ръководители на Honda с по 10%. Освен това ръководството на компанията официално се извини на своите клиенти за проблема, който ще струва на производителя около 16.5 млрд йени (153.5 млн. щатски долара).

Първите 4 сервизни акции засегнаха хибридните модификации на Fit и Vezel (на други пазари това е HR-V), като бяха проведени от октомври 2013 до юли 2014 г., а петата бе обявена на 23 октомври. Тя бе и най-мащабната, като заради нея бяха изтеглени 425 800 машини. Проблемите бяха със скоростната кутия, както и с дефект на бобината на мотора.

Освен това Honda бе сред автомобилните производители, които бяха засегнати и от мащабната сервизна акция заради дефектни въздушни възглавници, производство на компанията Takata. Заради нея бяха изтеглени няколко милиона машини, след като бяха регистрирани 4 смъртни случая заради проблема. И четирите инцидента бяха именно с автомобили на Honda.

Друга японска компания - Mitsubishi Motors, прибегна до решението да намали заплатите на ръководството си още през 2004 г. Тогава от пазара заради различни проблеми бяха изтеглени 800 000 автомобила на марката и шефовете си орязаха доходите с 25-30%.

 

Тагове: honda fit
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вече втора година джипката на Хонда с неработещото 4x4 е най-продаваната в света.Хайде бегайте в селската чалготека да се напивате и да играете мазен кючек.
  • #17
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Президентът на Honda Таканобу Ито и още 12 от топ мениджърите на компанията взеха решение да си намалят заплатите"..."Освен това ръководството на компанията официално се извини на своите клиенти за проблема"Пфф у нас щяха да уволнят/намалят заплатите на служителите и щяха да прехвърлят вината на всички останали.
  • #16
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Есес Росв ( преди 9 години )
    Хонда беше единствената японска марка, която не правеше автомобили, опасни за живота, но явно и там вече нещата не са такива, каквито бяха! Жалко, бяха добра марка!
  • #15
    8 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    Това са истински японци. А не онези ширпотребаджии, които се бият в гърдите, че били най-големите.
  • #14
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Че то останаха ли германски телевизори бре? Льове-то струва майка си и баща си, Телефункен май отдавна е турски, за друго не се сещам :) Относно Сони, в момента правят едни от най-добрите ЛЕД-ки ;)
  • #13
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    М'да.. и наш Дошо ще си прави сеглоку тая вечер в хоремага - щял да изпие една шльокавица по-малко! Ха ха ха!
  • #12
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пълен смях е тази фирма.
  • #11
    20 rate up comment 7 rate down comment
    до долния смешник ( преди 9 години )
    кво ти пука за японските телевизори бе - гледай си ТВ на германския телевизор, цъкай си в нета на германския си лаптоп и звънни на някоя мацка по германския си телефон хахахахаха!!!!!
  • #10
    6 rate up comment 10 rate down comment
    фсб ( преди 9 години )
    много са солидарни няма що, намалили си огромните заплати с 10-20% за 3 месеца, хахах, леле колко са "доблестни"....
  • #9
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те Сони вече не могат да направят нищо. Закриха VAIO, отделиха производството на телевизори в отделно дружество щото и от тях са на загуба, единия Плейстешън ги държи прваи. Корейците има раазказват играта последните 10 години, така ще стане и с автомобилите им.