IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор

Автомобилът ще има премиера през 2016 г.

Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор

Германската компания Audi ще създаде напълно автономна версия на следващото поколение A8. Автомобилът ще може да се придвижва напълно самостоятелно, без намесата на шофьор.
Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор
Настоящото поколение А8. Снимка: Audi

Автономният Audi A8, за който се спекулира от началото на годината, бе потвърден лично от Стефан Мозер, ръководител на отдела за нови продукти и телекомуникации в Audi. Пред изданието Motoring той заяви, че компанията му има за цел да пусне на пазара първата напълно автономна кола, като това ще бъде следващото поколение на флагмана А8.

"Системата за безпилотно придвижване е много по-добра от човека. Тя не провежда телефонни разговори, нито пък се заглежда по хубави момичета. Технологията е винаги нащрек", заяви Мозер.

Новината идва само няколко дни след представения от Audi безпилотен прототип RS7. Автомобилът направи пълна обиколка на пистата Хокенхайм, като записа време от 2 минути и 10 секунди.

Серийният безпилотен Audi A8 ще използва подобна технология с камери, лазери и сензори, но тя ще бъде допълнително усъвършенствана. Автомобилът трябва да бъде способен на автономно придвижване не само на затворена писта, но и в трафика на големия град, уточни Стефан Мозер.

Следващото Audi A8 ще бъде представено в края на 2016 година, а продажбите му ще стартират в началото на 2017 г. Към момента няма яснота дали безпилотната версия ще бъде налична по същото време.

Тагове: audi a8
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо не се поти бате, нито си сядал в а8, нито познаваш човек който е карал. Такива легенди какъв ще му е двигателя и как ще ходи в сервиза може да си ги представяш напъвайки се по голяма със стиснати очи. Но ще ти кажа да не си правиш изводи за Ауди от статиите за Тойота, чийто коли са всеки ден в сервиза.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    soho ( преди 9 години )
    Никой не ги харесва ,никой не иска да ги кара ,но те намериха начин.Поздравления ,много иновативен подход.
  • #7
    21 rate up comment 6 rate down comment
    lexus_e_premium ( преди 9 години )
    И пак едно и също - ще се кара сама, ще харчи 3 на сто, ще е високо технологична ... Забравя шефа на най-заспалият отдел във фирмата да спомене, че ще има нов тракащ дизел и повече LED лампички от предходния модел. В тези неща Ауди естествено са иноватор номер 1.Бас ловя че през 2016та няма такъв модел да видим от Ауди. И през 2017та и през 2020та ...
  • #6
    20 rate up comment 5 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Дошо АХАХАХАХА. Тъкмо това си мислих и аз!Така се решават проблемите на вагонетките - шом шофьорите са недоволни просто ги премахваме от уравнението!
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Поредната партенка на ВАГ.. Цялото законодателство трябва да се пренапише заради автономните автомобили, което няма как да стане до 2016. Иначе, в лабораторни условия (под наблюдение) автономни автомобили има отдавна.
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    С това са известни мъжете шофьори, но ти няма как да го разбереш.
  • #3
    15 rate up comment 21 rate down comment
    да-а-а,Дошо.. ( преди 9 години )
    Германците правят високотехнологични,бързи,удобни и престижни автомобили, а японците високосерийни сервизни акции!
  • #2
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    $Тя не провежда телефонни разговори, нито пък се заглежда по хубави момичета.$Та с това ли са известни шофьорите на АУДИ?
  • #1
    22 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми не му трябва шофъор, като никои не иска да го кара. То и пътници не му трябват. Всички скачат на новата S-класа....