IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор

Автомобилът ще има премиера през 2016 г.

Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор

Германската компания Audi ще създаде напълно автономна версия на следващото поколение A8. Автомобилът ще може да се придвижва напълно самостоятелно, без намесата на шофьор.
Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор
Настоящото поколение А8. Снимка: Audi

Автономният Audi A8, за който се спекулира от началото на годината, бе потвърден лично от Стефан Мозер, ръководител на отдела за нови продукти и телекомуникации в Audi. Пред изданието Motoring той заяви, че компанията му има за цел да пусне на пазара първата напълно автономна кола, като това ще бъде следващото поколение на флагмана А8.

"Системата за безпилотно придвижване е много по-добра от човека. Тя не провежда телефонни разговори, нито пък се заглежда по хубави момичета. Технологията е винаги нащрек", заяви Мозер.

Новината идва само няколко дни след представения от Audi безпилотен прототип RS7. Автомобилът направи пълна обиколка на пистата Хокенхайм, като записа време от 2 минути и 10 секунди.

Серийният безпилотен Audi A8 ще използва подобна технология с камери, лазери и сензори, но тя ще бъде допълнително усъвършенствана. Автомобилът трябва да бъде способен на автономно придвижване не само на затворена писта, но и в трафика на големия град, уточни Стефан Мозер.

Следващото Audi A8 ще бъде представено в края на 2016 година, а продажбите му ще стартират в началото на 2017 г. Към момента няма яснота дали безпилотната версия ще бъде налична по същото време.

Тагове: audi a8
0 от 500
  • #19
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Следващото Audi A8 няма да се нуждае от шофьор........а следващия шофьор няма да има нужда от мяуди А8!
  • #18
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ясно съм ти написал по-доло че вече съм с Мерцедес, но съм карал 10 години само Аудита. И защо да те лъжа, че съм имал Аудита? Напротив, аз именно за това се дразня, че хора, които разглеждат Аудита само на картинки плюят по марката. Ето в момента съм с Мерцедес, но въпреки това съм останал с много добри впечатления за Ауди. И за това като човек притежавал такива коли мога да съм обективен. А ти само лъжеш постоянно. Имал си бил Б4, после не било Б4 а А4 и всъщност Б4 било на баща ти. Оплете се в лъжите си като пате в калчища ха ха ха.
  • #17
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аааа брат ти бил мазохист ха ха.. Дошо сега ще ти припомня, че ти беше писал, че си имал Ауди Б4. Сега пък пишеш че било А4 ха ха ха. Казах ти много са ти плитки лъжите, че и забравяш какво си лъгал предния път.
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Изобщо не е вярно това за ауди, отиди и виж шефовете на автокъщи какво карат. Аудита, питай продавачите в автокъщите кои са добрите коли. Аз съм обикаля и обикалял из страната и навсякъде чувам Ауди и не е по причина че карам Ауди, най-малкото защото сега карам Мерцедес, но 10 години съм карал Аудита и проблеми съм нямал, включително с ходова част и други, които се водят консумативи. Не съм сменял никога окаване, амортисьор, пружина или каквото и да е било на Аудитата си. Просто някой си е взел някакво старо Ауди на 500 хиляди и кусур километра и после е натресъл втора ръка на някой, който трябва да направи пълно обслужване на колата и после се цупи, защо сменил това-онова. Еми така е сменят се, нищо не е доживотно. Винаги всичко е обвързано с километрите, някой марки ограничават гаранцията до 100-150 000 километра и това изобщо не е случайно избрана цифра.
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    То си е диагноза.. ( преди 9 години )
    Въобще не се мъчи да обясняваш.То това си е заболяване,фабричен дефект или както си искаш там го наречи.Дори любов.Имах познат който караше ауди 80.Произведено може би 89-94г.Частите му доколкото ги има оригинални а не ментета правени в азия са на цената на десет години по-нов ситроен от подобен клас (C5).Разваля се доста често-вече е на възраст дори за кораб.И единственото което правеше оня е да поправя талигата и да си мечтае как ще си купи а4 или а6 пак от миналият век.Страшни били...
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Но в интерес на истината съм съгласен поне от части с Дошо че Ауди е по-некачествена марка от Мерцедес и БМВ, като разбира се изключа А8. А това че всички аудита се чупят също не е вярно - по-старите им модели са доста издръжливи и непретенциозни, но това между другото...
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошооо ха ха хаа имали сте аудита, колкото сте имали и сувалки от НАСА. Само, че другия път като лъжеш как ти, брат ти, баща ти и тримата ти приятели сте имали Аудита се подготви за въпрос, след като си страдал от Ауди, защо и брат ти си е купил? И след като и двамата сте страдали, защо и баща ти си е купил? И след като всички сте страдали, защо и приятелите ти са си купили? Ха ха ха хаа няма логика нали? Ама ти за логиката не мислиш, ръсиш лъжи в несвяст ха ха. И последно, когато мечтата ти е 30г. Сивик, не се прави че си от баровско семейство с Аудита и приятели баровци с Аудита. Не че имам против хората с по-малки възможности, напротив, имам много такива приятели, страхотни момчета, които понякога късмета им е попречил да се развият, също така пожелавам на всеки да може да си позволява хубави коли, жилища и да имат щастлив живот.
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Знаем ги твоите познати с А8, то ти разправяше че и ти си имал ауди, че и брат ти, че и баща ти, че и братовчед ти и половината ти приятели... Ама нали се сещаш, че това е така само като си го представяш, как виртуалните ти приятели и роднини всичките карат Аудита, но това няма нищо общо с реалноста. Та както казах, първо питай хората с Аудита защо са с Ауди и може да ти светне в главата, колко си далеч от реалноста. Между другото не говорим за хора, които са си купили 20 годишно Ауди осма ръка с 5 катастрофи и обслужвано в палаткови сервизи, 80% от колата отдавна не са оригинални части и т.н.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    добра идея. Всички знаем, че тия с А8-ците и без това не могат да шофират
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    razgradski pop ( преди 9 години )
    едно е да направиш обиколка на специална пист, а съвсем друго е да бъдеш в реални градски условия, където зад всеки ъгъл те чака сюрприз и трябва да реагираш бързо и правилно...