IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска отделна марка електромобили

Продукцията на Leahead ще е предназначена към младите хора, искащи да изпъкнат

Toyota пуска отделна марка електромобили

Световният автомобилен гигант Toyota ще представи догодина нова марка, която ще се занимава с производството на достъпни като цена електромобили за развиващи се пазари, съобщава изданието Carnewschina.
Toyota пуска отделна марка електромобили
Дъщерното предприятие на Toyota ще дебютира най-напред в Китай, където ще се казва Lingzhi. На останалите пазари името на марката ще бъде Leahead (б.а. - от Leap Ahead, което се превежда от английски като "крачка напред"). Основните купувачи, към които е насочен новият бранд, е така наречената "златна младеж", която иска да се отделя от общата тълпа.

За първи път за подобни намерения от страна на японската компания се заговори през 2013 г., когато Toyota показа на автосалона в Шанхай концептуален крос-хеч, задвижван от електрически силов агрегат. Тогава обаче най-големият автомобилен производител не даде подробности за модела.
Toyota пуска отделна марка електромобили
Първият Lingzhi/Leahead ще дебютира през ноември на автосалона в Гуанчжоу, като в основата му ще бъде поставена платформата на Toyota Yaris L. Тя се произвежда в Китай от съвместното предприятие Guangzhou-Toyota. Цената на електромобила ще бъде около 150 000 юана (25 000 щатски долара).

*Yaris L Снимки: Toyota

 

Тагове: leahed
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 10 rate down comment
    до Анонимен ( преди 9 години )
    Анонимния, кажи ми кой модел на Фолксваген се прави в Китай? За разлика от Тойота, във Фолксваген уважават клиентите си и произвеждат моделите си в Германия, а не в Диарбекир!
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Световният автомобилен гигант Toyota ще представи догодина нова марка, която ще се занимава с производството на достъпни като цена електромобили за развиващи се пазари... Основните купувачи, към които е насочен новият бранд, е така наречената "златна младеж", която иска да се отделя от общата тълпа.***$25,000 za Yaris NE E dostypna cena, a zlatnata mladezh ne mozhe da izpykne OT OBSHTATA TYLPA (etalon za snobizym i prostashtina) s dostypni subcompacti.
  • #17
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ама много грозно туй на снимката... На китайците дизайна им е по - добър от това.И още нещо за архива със смешките - някой щял да си купи тойота за да се отличава - *** самочувствието някой да си купи най безличната кола за да се отличава....
  • #16
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Рав4 е по-добър от Тигуан, Авенсис е по-добър от Пасат, Корола е по-добра от Джета, Аурис е по-добър от Голф, Ярис е по-добър от Поло! Фолксвагенчето е китайски ***!
  • #15
    10 rate up comment 6 rate down comment
    До до реалиста ( преди 9 години )
    Да, Сабанджъ Холдинг звучи много хубаво и качествено, работниците на Фолксваген във Волфсбург вече напускат потъващия кораб Фолксваген и отиват да работят за Сабанджъ Холдинг!
  • #14
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Мазда 6 ( преди 9 години )
    Какво мачка Тойота?! Тигуан е по-добър от Рав4, Пасат е по-добър от Авенсис, Джета е по-добра от Корола, Голф е по-добър от Аурис, Поло е по-добро от Ярис! Какво мачка?! Единствената читава Тойота е Ленд Круизер!Ако искате нещо хубаво и японско, вземете си Мазда! Тойотката е турски ***!
  • #13
    12 rate up comment 3 rate down comment
    До реалиста ( преди 9 години )
    Реалист си в сънищата си!!!Тойота, която се произвежда в Турция е с най-високите стандарти по качество. Даже и от този в Англия. Завода е нов и с нова технология, която минимизира всякакви дефекти! Аааа и да те информирам още малко, Тойота се произвежда от Сабанджъ Холдинг, където са и Мицубиши. Коч Холдинг произвежда някои МПС-та на Форд.
  • #12
    9 rate up comment 6 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Toyota Group ma4kaaaa
  • #11
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Реалист ( преди 9 години )
    Тойота, която се прави в Япония е чудесен автомобил! Това, което се пласира в Европа е турски ***, произведен от Коч Холдинг и не може да претендира да има нещо японско в себе си!
  • #10
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Май наистина нищо не разбирате. Всички тия, таканаречената теойка си имат майстора, и той пак е от тойота. Май Lexus lh 600 се казваше. А сега Енчо бегай към хамбара да прибираш царевицата.