IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска отделна марка електромобили

Продукцията на Leahead ще е предназначена към младите хора, искащи да изпъкнат

Toyota пуска отделна марка електромобили

Световният автомобилен гигант Toyota ще представи догодина нова марка, която ще се занимава с производството на достъпни като цена електромобили за развиващи се пазари, съобщава изданието Carnewschina.
Toyota пуска отделна марка електромобили
Дъщерното предприятие на Toyota ще дебютира най-напред в Китай, където ще се казва Lingzhi. На останалите пазари името на марката ще бъде Leahead (б.а. - от Leap Ahead, което се превежда от английски като "крачка напред"). Основните купувачи, към които е насочен новият бранд, е така наречената "златна младеж", която иска да се отделя от общата тълпа.

За първи път за подобни намерения от страна на японската компания се заговори през 2013 г., когато Toyota показа на автосалона в Шанхай концептуален крос-хеч, задвижван от електрически силов агрегат. Тогава обаче най-големият автомобилен производител не даде подробности за модела.
Toyota пуска отделна марка електромобили
Първият Lingzhi/Leahead ще дебютира през ноември на автосалона в Гуанчжоу, като в основата му ще бъде поставена платформата на Toyota Yaris L. Тя се произвежда в Китай от съвместното предприятие Guangzhou-Toyota. Цената на електромобила ще бъде около 150 000 юана (25 000 щатски долара).

*Yaris L Снимки: Toyota

 

Тагове: leahed
0 от 500
  • #29
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Гоуфо носи уинкел. Носи и на бой. Свилат звелски гуми. Днеска съм геуой!
  • #28
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Димов до Анонимен ( преди 9 години )
    Фолксваген Голф за Европа се произвежда само и единствено в Германия! За пазарите в Азия има два завода в Китай, а за Южна и Северна Америка има завод в Мексико! Фолксваген Голф 7-*** генерация беше избран за Автомобил на годината не къде да е, а в Япония, като тази награда за първи път се дава в Япония на европейски производител!Явно толкова си карал Аурис и Голф, щом твърдиш подобни глупости, аз съм карал и двете, жена ми има служебен Аурис, а аз Голф 7 1.4 TSI!
  • #27
    3 rate up comment 2 rate down comment
    v w ( преди 9 години )
    до т.нар. "тойотаджий" вие, господа харесвате незнайно защо японския "москвич" и си мислите, че в тях има вложени някакви нови технологии. единственото ново при техните хибриди е разпределянето на въртящия момент/синхронизирането/ на бензиновия и електрическия двигател ,а идеята за този агрегат е открадната от ....българин! да, колкото и да ви е чудно! та за москвичите- само се замислете, възможно ли е най-масовото производство да е най-качествено? а? евтин москвич с ръчни стъкла а не ел.!
  • #26
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Anonimni orizee,kakvo kara6 ti?Samo ne kazvai Evoque,6toto vsi4ki znaem 4e si onova dolno jaltursko plagiat4e.
  • #25
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота отново е едни гърди напред! Браво, така се прави, а не все още да разчиташ на платформите от края на осемдесетте години :)
  • #24
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Красив и спортен дизайн,браво на Тойота. както винаги не изневеряват на красивия дизайн.***Dizainyt na tova nito e krasiv, oshte po-malko sporten, Anonimniia. Ne e i nov, a sie konkurenciia na sportniia model na Dachiia Logan ot sysednata statiia. Toyota dizain - da, vizh Toyota FCHV, tova e dizain, makar i koncept. Tova na snimkata edva li shte vpechatli zlatna mladezh, ta dori i Cambodia.
  • #23
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Голф се произвежда в Китай и Мексико, Унгария. И е по-тромав от Аурис,за качество на материалите не е нужно да се коментира, Голф е като играчка Лего.
  • #22
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Красив и спортен дизайн,браво на Тойота. както винаги не изневеряват на красивия дизайн. Най-безличната кола на планетата е една и се казва Фолксваген.
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ооо почитателите на Вагените нещо са се повъзбудили! ! Споко. Ваг са нумероо уно! По дефекти
  • #20
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е как младите ще изпъкнат с тая грозотия! Невъзможно е! Освен да изпъкнат откъм смешната страна!