IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Porsche 911 ще бъде само с турбомотори

Моделът ще получи нов 2.9-литров боксер с 400 к.с.

Следващото Porsche 911 ще бъде само с турбомотори

Всички модификации на Porsche 911 след обновяването на модела, което е предвидено за следващата есен, ще се предлагат само с турбомотори. Това съобщава изданието Car, което се позовава на свои източници.
Следващото Porsche 911 ще бъде само с турбомотори
Базовият вариант след обновяването ще бъде оборудван вместо с настоящи 3.4-литров атмосферен агрегат с нов 2.9-литров двигател. Той отново ще бъде боксер с 6 цилиндъра, като мощността му ще достига 400 к.с. и 540 Нм. Това е с 50 к.с. и 150 Нм повече от сегашния двигател.

Обемът на мотора на версията Carrera S ще се запази – 3.8 литра, но след поставянето на турбина мощността му ще нарасне от 400 к.с. и 440 Нм на 530 к.с. и 705 Нм. Преминаването към новите агрегати ще позволи да се намалят разхода на гориво и нивото на вредни емисии СО2.
Следващото Porsche 911 ще бъде само с турбомотори
По предварителна информация единствено екстремната модификация Porsche 911 GT3, която бе заснета по време на тестове в САЩ (на втората снимка), може да запази атмосферния си двигател. Сега той е с обем 3.8 литра и мощност 475 к.с., като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди и максимална скорост от 315 км/ч. След обновяването на модела мощността ще нарасне до 500 к.с.

Снимки: Porsche, 6SpeedOnline.com

0 от 500
  • #10
    19 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    Много сте ми смешни "автомобилни фенове", какво значение има дали един автомобил е японски, немски или италиански, има страхотни автомобили от много производители. Porsche са страхотна и култова марка. Смешно е изобщо ако сте фенове, да плюете по тази марка.
  • #9
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кво се палите толкова, кат Поршета сте значи..., недейте така. По-спокойно го давайте, не сте 911-ки, че да ви сменят двигателите
  • #8
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хех Дошо не бъркай Порше с Тойота. За това и спукаха *** на Тойота от глоби и дела. Защото залива пазарите с дефектна стока. А въобще няма да коментирам къде е Порше и къде Тойота в ранклистата на най-добрите коли. Порше държат рекорда за най-бърза обиколка на Нюрбургринг а Тойота държат рекорда за най-бавна обиколка на Нюрбургринг с Приус и топ спийд 60км.ч. ха ха ха
  • #7
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колкото турбини искат да слагат и колкото искат да вдигат мощноста няма да променят факта, че тези поршенца приличат на оцъклена насъпана жаба(погледнете снимката и кажете не е ли така), горят повече от конглокенцията, ненадеждни са, самозапалват се, проблеми с окачването и са опасни за живота. Колко народ се изтрепа, заради немските инженерни недомислици! Бързо, обаче ги покриват нещата и много не ги разгласяват. Много пари играят и под масата. Подкупите и държавните пари са им слабост.
  • #6
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Следващото поколение факли на пазара: Новите турбо факли на Порше. Новото ... изгарят още по бързо.
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Долу турбото !
  • #4
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Accept ( преди 9 години )
    Burning, burningBurning just like fireBurning, burningBurning just like fire...
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    500/3.8=131.6 кс/л Добре ли е?
  • #2
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ами на хондаджиите това че имат 100 атмосферни коня/литър и победите във формула (не че ф1 има нещо общо с уличните хонди освен емблемата) са им голямата гордостне виждам обаче какво общо има това с високите технологииферари още в началото на 90-те вадеха по 100 коня на литър без турбо и не се пънеха по въпроса
  • #1
    21 rate up comment 13 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Къде са зомбираните японски фенчета да леят тъпотиите си за атмосферните двигатели.... 3.8 500 коня...от така мразената от тях фирма...наричана изостанала и какво ли още не...ей такива статии ми напомнят колко са заблудени горките....или са си откровено глупави :)