IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI е най-бързият автомобил с предно предаване

Тунингована версия на колата подобри постижението на Renault Megane с 10 сек.

MINI е най-бързият автомобил с предно предаване

MINI Cooper JCW постави нов рекорд за автомобил с предно предаване на Северната дъга на пистата Нюрбургринг. Постижението обаче е неофициално, тъй като е постигнато с тунингован екземпляр. Той е управляван от редактора на изданието Sport Auto Кристиан Гебхард.
MINI свали Renault Megane от върха
Хечбекът MINI Cooper е доработен от немското тунниг-ателие Schirra. Автомобилът е специално подготвен за каране на писта, но има и сертификат за използване на обществени пътища. В компанията са се съсредоточили не толкова върху увеличаването на мощността, колкото до снижаването на масата. В крайна сметка машината тежи 1005 кг., което е със 175 кг. по-малко от стандартното MINI John Cooper Works.
MINI свали Renault Megane от върха
От автомобила са отстранени задните седалки, като на тяхното място е поставен каркас за безопасност, както и предните стъкла, които са заменени от плексигласови. Има и допълнителни карбонови елементи по каросерията, които подобряват аеродинамиката. Освен това машината е получила ново окачване KW, изпускателна спортна система, както и специални гуми Dunlop Direzza 03G.
MINI свали Renault Megane от върха
Мощността на 1.6-литровия турбомотор е увеличена от 211 до 290 к.с., но динамичните му характеристики не се съобщават. Стандартният MINI John Cooper Works от предно поколение ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди.
MINI свали Renault Megane от върха
Рекордът на машината превишава резултата на Renault Megane 275 Trophy-R с цели 10 секунди. Освен това постижението е с 50 секунди по-добро от това на стандартния MINI Cooper JCW, с 14 секунди от това на Ford Focus RS, със секунда от Audi R8 V10 plus и с две секунди от Lamborghini Gallardo Superleggera.
MINI свали Renault Megane от върха
Снимки: Sport Auto

Тагове: mini cooper jcw
0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Хе хе ( преди 9 години )
    Че онова последното ренде, дето уж било рекорда на Сеата не беше ли цялото избушено и без седалки за намаляване на теглото, а???
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Такава смешна статия няма място в сериозна медия. Я се стегнете малко.
  • #6
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Rwd, а кой е твърдял, че стават? Естествено, че не стават, но пък са по-практични, евтини и леки от останалите варианти. За масова употреба са най доброто. не случайно над 80% от колите в света са с предно. В случая се поставят рекорди за коли с предно, а не да се сравняват други системи с предното. Отделно, че тази статия нищо не казва. Тунинговали някаква кола и е пуснали на ринга, а всъщност състезанието е за заводски модели...
  • #5
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Rwd ( преди 9 години )
    Новината е ,че колите с предно не стават за състезания! Знам ,че повечето карате преднячки и ще ми философствате обаче фактите са такива. Истината е в 4х4 и задното...не случайно всички скъпи коли са със задно....просто е по-добро. П.С. Това че псевдо дрифтърите и пишлеметата изключват стабилизиращите програми и свършват в канафката не значи ,че колите със задно са нестабилни.Просто шофьорите им много се надценяват.
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Реално новина няма, някой си е купил мини, изхвърлил е каквото има вътре и е подобрил някво време на коли който са в пройзводство и може да си ги купиш на момента...
  • #3
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Че егати новината за неофициален рекорд, настроили някаква кола да е бърза за конкретна писта. То кажи речи всяка кола с подобни характеристики, като се пипне от специалисти ще бие времето и нан най-мощните серийни такива.
  • #2
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    особено ако е рено 5 турбо може и да не му трябва кой знае какъв тунинг
  • #1
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Демек никаква стойност. Същото време може да се постигне и с пипнато рено 5 :)