IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura NSX ще струва колкото Audi R8

Хибридният модел ще се появи и във версия кабриолет

Acura NSX ще струва колкото Audi R8

Хибридната суперкола Acura NSX, която трябва да се появи в производство до 2 години, ще струва приблизително колкото Audi R8. Това съобщи пред изданието What Car? ръководителят на проекта NSX – Тед Клаус. В Германия Audi R8 се оценява на 117 100 евро, а в САЩ – на 115 900 долара.
Суперколата Acura NSX ще струва колкото Audi R8
„Целта ни е да постигнем такова ускорение с NSX, каквото изпитва собственикът на Ferrari. И което е по-важно – трябва да постигнем същите динамични характеристики, както при ежедневно използване, така и при каране на писта – разказва Клаус. – Що се касае до цените, те ще бъдат приблизително близки до тези на семейството Audi R8. Разбирам, че това е доста широк диапазон, но NSX ще бъде сравнително достъпна.“

Топ мениджърът потвърди, че бъдещата NSX ще се предлага и в модификация без покрив, като според него пускането на суперкола без подобна версия е „пълна глупост“.

Целта на Honda е суперколата не само да бъде на цената на Audi R8, но и да постигне нивото на продажби на германския модел. До момента само във Великобритания са получени 80 поръчки за новата NSX, като клиентите са предплатили по 5000 паунда (около 5700 евро).

Първият прототип Acura NSX (на снимката) бе представен през 2012 г. на автосалона в Детройт. Суперколата е оборудвана с хибриден агрегат, в който влизат 3.5-литров бензинов V6 и два електромотора.

Снимка: Honda

 

Тагове: acura nsx
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 18 rate down comment
    Germany ( преди 9 години )
    ...ръководителят на проекта NSX Тед Клаус...абе при тия японци дали четеш за лексус ,нисан или хонда,бе там японци работят ли бе?що все европеиски имена.пък и главнио дизаинер на КИА доиде от АУДИ...и т.н.какво става тука бе-както би казал великия Т.Колев.
  • #1
    9 rate up comment 16 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Muhahahahahbshahahahagahah