IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Потвърдиха, че суперколата ще бъде в стила на концепта 2020 Vision Gran Tourismo

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Nissan ще стартира в началото на 2015 г. процедура за постепенно разкриване на новото поколение на своята суперкола GT-R, съобщава изданието Motoring. Според информацията автомобилът ще бъде в стила на показания концепт 2020 Vision Gran Tourismo, предназначен за компютърна игра.
Премиерата на новия Nissan GT-R приближава
Още през миналата година японците загатнаха, че именно този концепт ще бъде в основата на новата Годзила. Сега това е потвърдено, като излизат и нови подробности за автомобила. Една от най-важните е, че част от каросерията му ще бъде направена от карбон, като ще бъдат използвани технологии от прототипите на Nissan, участващи в „24 часа на Льо Ман“.

Вече е известно, че суперколата ще запази сегашния си 3.8-литров турбо-двигател, познат от сегашното поколение. Той обаче ще получи „помощник“ – електромотор, което ще превърне Nissan GT-R в хибрид с обща мощност от 785 к.с. Максималният въртящ момент се очаква да достигне 1000 Нм. Освен това за следващия GT-R се предвижда и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, която да замени сегашната 6-степенна.

Промените в агрегата ще принудят инженерите на Nissan да променят и подхода си към дизайна. Основният проблем, който ще трябва да решат създателите на следващото поколение на машината, ще бъде с охлаждането на всички компоненти на двигателя.

Дори да видим новия Nissan GT-R догодина – най-вероятно на автосалона в Токио през есента, това ще бъде само концептуален модел. Серийната му версия ще бъде готова най-рано през 2018 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan gt-r
0 от 500
  • #30
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Павел ( преди 9 години )
    Това е епизода. Тук ДК казва, че е с двигател от Рено. Бях го и написал но е на английски и коментара ми беше премахнат--
  • #29
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те пък защото нисан въобще нямат сервизни акции,хич ,последната им още не е свършила. И какво общо имат нисан и порше че все поршетата намесвате??? На Гтр емблемата не е нисанска за да не се срамят собствениците му. Нисаните ви нямат нищо общо с Гтр-дори емблемите са различни.Набиите си го в главите.
  • #28
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Певел ( преди 9 години )
    Ами не знам ама Кларксън от Топ Гиър така казва
  • #27
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до: Павел ( преди 9 години )
    Къде ги четеш тези глупости бе ВАГончик? Дай линк или място! Такива лъжи дори Ауто Билд не пише, но явно толкова са ти промили мозъка, че почна да чуваш гласове. Я кажи още някой виц да се посмеем!
  • #26
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо до Павел ( преди 9 години )
    Как да нямат. Та нали на двигателя още на 350z беше от Рено. Павле - вземи се прегледай, че работата е лоша!Иначе за СОЦваген си прав.
  • #25
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вагенското фенче се пука от мизерия милото - не е лесен живота на собственика на 25 годишно яйце б4 - ужас!!!!
  • #24
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Павел ( преди 9 години )
    Как да нямат. Та нали на двигателя още на 350z беше от Рено. А и по принцип не разбирам защо се смята, че двигателите на Рено са нещо лошо. Дори са доста добри, доооста по-добри оте тези на VW например.
  • #23
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Рено нямат нищо общо с моделите на Нисан 370Z и GT-R.
  • #22
    12 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Нищо ще сменят окачването на Поршето и след месец собствениците ще си го ползват , не е като да чакаш виртуално рено до 2018 да излезне...което ще е с хибридна система от уйлиамс също...ха ха ха
  • #21
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хахахаха - карали 918 на пистите?!?!?! ми че те преди няма и 3 дена ги спряха всичките трошета 918 от движение докато минат сервизна акция за смяна на цялото окачване??! после щяли пак да ги спират за смяна на двигателите?!?! кви писти - кви 5 лева - вагенските варели стават само за висене по сервизите или както казва Аутобилд - "Моят дом беше сервиза"!!!