IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda получи награда за иновации в аеронавтиката

Отличието получи Мишимаса Фуджино, президент и СЕО на Honda Aircraft Company

Honda получи награда за иновации в аеронавтиката

Първият самолет на Honda получи едно от най-високите отличия в аеронавтиката, съобщават от японската компания. Награда за иновации на Международния съвет за въздухоплавателни науки (ICAS) бе връчена на Мишимаса Фуджино, президент и СЕО на Honda Aircraft Company.
Honda получи награда за иновации в аеронавтиката
Японецът е отличен от ICAS за пионерския си принос при проектирането и разработването на HondaJet. И по-специално за оптималната конфигурацията "Over-The-Wing" за монтиране на двигателите. Отличието бе връчено по време на 29-ия конгрес на ICAS, който се проведе в Санкт Петербург, Русия.

„За мен е голяма чест да получа тази престижна награда в аеронавтиката. Признанието за приноса на Honda в научните изследвания и развитие от най-уважаваните световни авиокосмически компании и от обществото е от изключително значение за мен.", споделя Мишимаса Фуджино.
Honda получи награда за иновации в аеронавтиката
Новаторската "Over-The-Wing" конфигурацията за монтиране на двигателите води до намаляване на въздушното съпротивление при висока скорост, а от там и до значително редуциране на разхода на гориво. Иновацията се отразява положително също така на вътрешно пространство, посочват японците.

"Иновативният дизайн на самолета помага на HondaJet за постигане на най-високата скорост, най-голям обем в кабината и най-висока горивна ефективност в сравнение с останалите самолети в този клас", допълват от ICAS.

Снимки: Honda

Тагове: hondajet
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 33 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами за самолет ами много ясно! Какво, награда за автомобил ли да им дадат?
  • #5
    6 rate up comment 34 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Nikoi ne spori,4e honda sa silni pri senokosa4kite i hvar4ilata,no za avtomobilen proizvoditel dori za 3 ia sviat ne stavat
  • #4
    36 rate up comment 8 rate down comment
    е как така? ( преди 9 години )
    Аутомедиа, бива ли така, да изкарвате такава статия за Хонда? Те германските фенчета след като изпиха сутришната доза нафта, и се запениха от плюене под статиите за Субару, колко лоши биле японските технологии, сега съвсем се чудят как да извъртят нещата, че да омаловажат както винаги фактите!Едно жокерче, опушени фенчета, можете да развиите тезата, как по времето на Хитлер именно германците са развили реактивните двигатели! Ашколсум! :))
  • #3
    42 rate up comment 8 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Очакваме мощен отговор от VAG с някой революционен TDI или помпа-дюза вертолет!
  • #2
    47 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Отговора от немска страна ще бъде високотехнологичен летателен вурст с двигател на бъдещето дизел помпа-дюза. Абе верно, вурстовете що не правят дизелови самолети. Нали по-малко горят и по-бързо вървят. Нека и в небето да има черни пушеци и сажди, както в градовете.
  • #1
    44 rate up comment 5 rate down comment
    BOIO ( преди 9 години )
    Нали много се ебавахте със "самолетчето". :))