IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda получи награда за иновации в аеронавтиката

Отличието получи Мишимаса Фуджино, президент и СЕО на Honda Aircraft Company

Honda получи награда за иновации в аеронавтиката

Първият самолет на Honda получи едно от най-високите отличия в аеронавтиката, съобщават от японската компания. Награда за иновации на Международния съвет за въздухоплавателни науки (ICAS) бе връчена на Мишимаса Фуджино, президент и СЕО на Honda Aircraft Company.
Honda получи награда за иновации в аеронавтиката
Японецът е отличен от ICAS за пионерския си принос при проектирането и разработването на HondaJet. И по-специално за оптималната конфигурацията "Over-The-Wing" за монтиране на двигателите. Отличието бе връчено по време на 29-ия конгрес на ICAS, който се проведе в Санкт Петербург, Русия.

„За мен е голяма чест да получа тази престижна награда в аеронавтиката. Признанието за приноса на Honda в научните изследвания и развитие от най-уважаваните световни авиокосмически компании и от обществото е от изключително значение за мен.", споделя Мишимаса Фуджино.
Honda получи награда за иновации в аеронавтиката
Новаторската "Over-The-Wing" конфигурацията за монтиране на двигателите води до намаляване на въздушното съпротивление при висока скорост, а от там и до значително редуциране на разхода на гориво. Иновацията се отразява положително също така на вътрешно пространство, посочват японците.

"Иновативният дизайн на самолета помага на HondaJet за постигане на най-високата скорост, най-голям обем в кабината и най-висока горивна ефективност в сравнение с останалите самолети в този клас", допълват от ICAS.

Снимки: Honda

Тагове: hondajet
0 от 500
  • #26
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Мартин Винтеркорн ( преди 9 години )
    Хер Дошо с разбиране се отнасяме към воплите на (буквално) бедната ви душа!Но един съвет от мен: остави тези 15 годишни изкорубени църцивици, а се хвани здраво за това което хонда единствено могат на практика - сенокосачките!Така с честен труд и постоянство, може би след 10-на години и ти с гордост ще можеш да кажеш: Да, аз вече съм горд притежател на нова Кола от VW GROUP!
  • #25
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Ultraschall ( преди 9 години )
    Мартин Винтеркорн,du bist Arschloch!
  • #24
    12 rate up comment 10 rate down comment
    vvv ( преди 9 години )
    Абе, Мартин върти кон, хубаво написа тая глупост, но защо бърза да си сложиш плюсче?.?.?. Страх те е да не ти скрият ТЪПИЯ КОМЕНТАР ЛИ? Много си ***!!!
  • #23
    19 rate up comment 28 rate down comment
    Мартин Винтеркорн ( преди 9 години )
    Ние във VW-GROUP с интерес гледаме подскоците на мъника хонда насам-натам.Без съмнение оценяме постиженията на тази скромна японска фирмичка във въздухоплаването, но най-вече в градинарството (въздухоплаване и сенокосачки! Майн Гот!!Екзотисмус!).Вероятно в случай, че VW GROUP се насочи към аграрната техника, хонда без съмнение ще запълни тази празнина в нашето портфолио!Ich verspreche!!
  • #22
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Honda получи награда за иновации в аеронавтиката....а ваген получи награда за изновации в нафтовите печки
  • #21
    12 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Най ми хареса коментара на Илко :)И да Грманците наистина са изобретили много неща :) Но в модерният свят, японците са доста по-напред технологично, с изключение на Мерц натюрлих и може би Карал Цайс, нз там Илко можфе да е по-вещ :)
  • #20
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Да кажем, че HONDA JET е летяща сенокосачка.Тогава какво е СОЦваген?Ръчна количка?Лагерница?
  • #19
    4 rate up comment 15 rate down comment
    ОПССссс..!! ( преди 9 години )
    THE POWER OF NIGHTMARE FLIHT!!
  • #18
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Яяяяя....!!! ( преди 9 години )
    летяща сенокосачка!!!!
  • #17
    4 rate up comment 14 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    БАСФ си били сменили името баси умника....