IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda3 MPS ще получи 4х4

Хот-хечът на японците ще разполага с над 300 к.с.

Новата Mazda3 MPS ще получи 4х4

Още един горещ хечбек ще премине от предно предаване към система за задвижване на четирите колела. Това е новата Mazda3 MPS, която ще се появи на пазара през втората половина на 2016 г., съобщава изданието Automotive News.
Новата Mazda3 MPS ще получи 4х4
Според информацията моделът ще разчита на 2.5-литров мотор, чиято мощност ще превиши 300 к.с. По този начин новата Mazda3 MPS ще може да се конкурира със Subaru WRX STI и да заеме мястото на пазара на Mitsubishi Lancer Evolution, който предстои да бъде спрян от производство. Сред конкурентите на модела ще бъде и Focus RS, който също ще получи система 4х4.

Както и останалите нови модели на японския производител, и MPS3 ще ползва технологията Skyactiv. В основата на хот-хеча ще бъде новото поколение на Mazda3, но не в настоящия му вариант (на снимката), а фейслифтът, който ще трябва да претърпи в края на следващата година.

През 2018 г. японският производител ще пусне следващото поколение на своята "тройка", като то ще бъде изградено на напълно нова платформа. За 2016 г. пък е предвиден фейслифт на Mazda6.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda3 mazda3 mps
0 от 500
  • #16
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Следващата малоумщина е да ми споменаваш за Lancer Evo. Не заради 4х4 го спират, а поради съвсем други причини. Вземи малко попрочети, а не само да си измисляш! Мисленето и без това видяхме, че не ти е силна страна. Компенсирай поне малко с четене и по-малко писане на глупости!
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    chiko ли си, Нико ли си не те знам.Не знам как може да има подобна тъпотия и невъзможност за мислене. Хайде мисленето ти е трудно, но поне чети! Цивилна кола се ползва за автомобил, който е масов. това и децата го знаят. Другата малоумщина е да ми сравняваш 4х4 със задно на ПИСТА. Ти на писта ли караш, бе карачо! На писта може и да е така (зависи все пак от пистата), но в реалността, нещата са много в полза на 4х4.
  • #14
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ники, а на теб какво ти става с мисленето? Мозъка ти да не е хванал пътя, ако си го имал някога. За цивилна кола 100-150 к. с. са предостатъчни. Тук обаче говорим за спортист и то 4х4. Усещаш ли разликата! Трябва повечко мощност, за да не могат разни Гоуфове, Фокуси, Рендета и др. бракми да се противопоставят на тази прекрасна Мазда. Надявам се на теб и този след теб да ви се е изяснило вече!
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Просто искат по 500 коня в дирника, ама нищят да си признаят.
  • #12
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Ники ( преди 9 години )
    Момчета,какво ви става?300к.с.са ви малко? Защото Вие всичките карате по над 500 к.с. сигурно. Голям сте смях. Честно.
  • #11
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мазда с новата визия избиха рибата. Като качество, винаги са били на много високо ниво. Скайактив системата им е добра и има бъдеще. Добри нови двигатели. Какво повече може да иска човек от една кола. Да липсваше нещо спортно и то идва вече. 300к.с.обаче имам чувството, че ще са малко, но пък могат да компенсират с ниско тегло. Майстори са на това. Надявам се да е така. Подобре пониска мощност и тегло, отколкото *** с много коне. Колкото до ръждата отдавна при Мазда е няма. Някойй е в грешка..
  • #10
    13 rate up comment 1 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    "Who Cares", нито съм тръгнал да се хваля (още повече със стар модел) нито нищо. Просто давам пример на тези които пишат откровени глупости с единствената цел да се заяждат. Далеч съм от мисълта че Мазда са best of the best, но имат своите качества. Уважавам другите марки макар и да не харесвам голяма част от тях защото в конглокенция се създават по-добри автомобили.
  • #9
    1 rate up comment 15 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    nikitu_bliend - znaem che imash Mazada3 na 6 godini, znaem veche, che i edna shtipka ne si smenil. Ama karash li ia ili ia pazish v garazha?
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Ето нещо .. ( преди 9 години )
    .. което е поне 100пъти по-добро от онова мегаломанче с ****ката на капака!
  • #7
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те отбора на Бенц във Ф1 нямат нито един германски специалист та камо ли тук да има.