IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще се бори с лидера при хибридите Toyota Prius

Концернът ще пусне цяло семейство модели на базата на новия Focus

Ford ще се бори с лидера при хибридите Toyota Prius

До 3 години концернът Ford ще пусне на пазара цяло семейство хибридни автомобили, което ще трябва да се конкурира със световния лидер в този сегмент Toyota Prius, съобщава агенция Reuters, като се позовава на свои източници.
Ford ще се бори с лидера при хибридите Toyota Prius
В момента Ford предлага хибриден Fusion на пазара в САЩ, като само през последната година неговите продажби са нараснали с 24.3% и това кара концернът да съсредоточи усилия за развитието и на подобни модели.


Новите хибридни автомобили на Ford ще се пускат в няколко версии, както правят това японците. На пазара в САЩ семейството Prius се предлага като хечбек с 5 врати, но има също така компактна версия с индекс C, както и компактен ван – V. Освен това моделите на Ford ще бъдат оборудвани с няколко различни агрегата, като един от тях ще може да се зарежда в електропреносната мрежа.

Новият хибрид на Ford засега носи името C240 и използва вече налични компоненти на модели на компанията. В неговата основа ще бъде глобалната платформа на компанията, която ще бъде използвана при следващото поколение на Focus. Производството ще бъде съсредоточено в завода в Уейн (САЩ), като обемът му ще бъде около 120 000 бройки на година.

По-рано шефовете на Ford се отказа от сътрудничеството с Toyota в областта на създаване на хибридни агрегати за всъдеход и пикапи на двете марки. Американците решиха да продължат разработката напълно самостоятелно.

Снимка: Ford

Тагове: toyota prius ford focus
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до: Who Cares ( преди 9 години )
    От кое нищо са се появили Тесла? А знаеш ли, че сериозно участие в разработките на Тесла идват от Тойота, както и значителен капитал. А знаеш ли, че Тойота са им предоставили в техен завод да си ги произвеждат. За завода им в Калифорния става на въпрос. Хайде преди да пишеш да се информираш поне малко, за да водим истински спор, а не да ти обяснявам някой неща за които явно не си запознат. И между другото Тесла почти нищо не произвеждат, а сглобяват. Елементите и агрегатите са от подизпълнители.
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Who cares, малко съм склонен да не се съглася с теб и причината е много проста! Като си отвориш прозореца навън виждаш ли всички да карат Мерцове, БМВ-та и Лексуси? Има и Рено, Пежо и.т.н.Сещаш ли се колко струва един Приус и колко един и8? Тойота без съмнение многат да направят конКУРент на Тесла и и8, обаче моделите съм и насочени към друга, много по-масова целева група!
  • #10
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Всички, които не се учат от Тойота, гризват дървото. Какво направи Тойота! Направи нов клас автомобили. Създаде ги от нулата и ги предлижи на клиентите си, които са от доволни, предоволни и продажбите растат.***Dokato ne se iavi niakoi ot nishtoto, kato TESLA (deto ne e bash hibrid) da im vzeme hliaba. Posledno, kato naprimer BMWi3, Audi e-tron, etc. dane izbroiavam batkovcite kato BMWi8 deto ne e v klasa na Prius. Dizaina im e skuchen, uskorenieto smeshno. Za pensioneri i environmentalists
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    *модерния
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота създаде одерния хай-тек хибрид. Изобретението на Порше от 19 век нпма ама нищо общо с хибрид. Тойота държи много патенти за хибридната си технология и е доказано най-добрата и задаваща стандартите в авто-индустрията,които другите следват след нея. А дизайнът на Пиус е много красив и типичен само за Приус, докато другите хибриди нямат собствен стил.
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Хибридите не са измислени от Тойота. Тойота ги въведе масово, но само толкова. А тук някои бъркат уродливия Приус с антипатията към хибридите. Напротив, всички автомобилни фирми имат хибриди или ще имат, но антипатията е точно и само към Приус! Правете разлика и си правете заключенията защо е така. Дизайнерът им ще ви го подскаже.
  • #6
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Hero ( преди 9 години )
    Абе колкото и да плюят по Тойота, фактор са си в автомобилната индустрия и то голям!
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всички, които не се учат от Тойота, гризват дървото. Какво направи Тойота! Направи нов клас автомобили. Създаде ги от нулата и ги предлижи на клиентите си, които са от доволни, предоволни и продажбите растат. Какво правят повечето останали в автоиндустрияата - симулират направата на хибрид, вземат за база някакъв модел, слагат му някакъв електромотор и го кръщават хибрид. Това обаче не е хибрид. Хибрид е да създадеш нещо ново и да му докараш такива характеристики, че всички останали да копират.
  • #4
    28 rate up comment 8 rate down comment
    до: Неv ( преди 9 години )
    Германците са водещи в измамата и манипулацията. Само там ги търси тях! Иначе имат хибриди, не е каквото да нямат, но всички са чували за тях, а никой не ги е виждал, като изключим смешката на ВАГенщайн, която е произведоха в 100 бр., които ги подариха на представитествата и уж гореше 1,2/100. Измамници са та дрънкат. МБ пък правят хибриди с електромотор с мощност за чистачки. Само БМВ се отъркаха в Тойота и направиха 2 модела, но там пък цената е отчайваща. Та толкова за смешните германчета.
  • #3
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всички до скоро правеха измислени тестове и се мъчеха да изкарат Toyota Prius, че е едва ли не някаква заблуда, а в момента всички тези, които плюха се мъчат да направят такъв автомобил. Иначе браво на Форд за това, че също се включват в играта. Колкото повече конглокенция, толкова по-добро развитие на хибридите ще има. Колкото до хибридния Fusion, то той е с хибридна система на Тойота, които им е продадоха.