IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen добавя две места на хибрида XL1

Новият модел ще трябва да конкурира водородния седан на Toyota

Volkswagen добавя две места на хибрида XL1

Компанията Volkswagen разглежда възможността за създаване на версия с 4 места на най-икономичния си модел – хибрида XL1, съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.
Volkswagen добавя две места на хибрида XL1
Бъдещият модел ще получи името XL2, като ще се позиционира на пазара като конкурент на водородния седан на Toyota. Японският автомобил трябва да се появи в продажба през пролетта на 2015 г.

Новата машина ще наследи от XL1 част от елементите от каросерията, както и окачването и спирачната система. Допълнителните две места ще бъдат разположени шахматно, за да може да се съхрани широчината на автомобила. Вратите ще се отварят срещуположно, както е при BMW i3.

Промени ще има и в агрегата, който при XL1 комбинира 0.8-литров дизел с мощност 47 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Нови ще бъдат и батериите, които сега са с капацитет 5.5 кВт/ч. Те ще бъдат заменени с по-мощни, което ще увеличи теглото на хибрида. Сега той тежи 795 кг., но двете седалки ще добавят 80 кг, а вратите още 50 кг. Това означава, че Volkswagen XL2 ще тежи около 940 кг.

Снимка: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen xl1
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Каква конкУренция? Два автомобила, които не са видели бял свят още. Реално Всеки от тях ще трябва да се конкУрира с водородния Хюндай ix35, чийто система Тойота е изкопирала за водородната си Тойота, която смята да пусне догодина. А Фолксваген, къде ще се конкуРира с Хюндая, при положение, че едното е водороден автомобил, другото дизелов хибрид? Може би имат предвид конКуренция като разход на пари за изминаване на определен пробег.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Любопитен ( преди 9 години )
    С теглото нещо не го разбрах - щял да стане 940 кг. Сега е 795, добавяме врати и седлаки - 130 кг което прави 925.Новите батерии и променения агрегат само с 15 кг ли ще са по-тежки?