IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen добавя две места на хибрида XL1

Новият модел ще трябва да конкурира водородния седан на Toyota

Volkswagen добавя две места на хибрида XL1

Компанията Volkswagen разглежда възможността за създаване на версия с 4 места на най-икономичния си модел – хибрида XL1, съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.
Volkswagen добавя две места на хибрида XL1
Бъдещият модел ще получи името XL2, като ще се позиционира на пазара като конкурент на водородния седан на Toyota. Японският автомобил трябва да се появи в продажба през пролетта на 2015 г.

Новата машина ще наследи от XL1 част от елементите от каросерията, както и окачването и спирачната система. Допълнителните две места ще бъдат разположени шахматно, за да може да се съхрани широчината на автомобила. Вратите ще се отварят срещуположно, както е при BMW i3.

Промени ще има и в агрегата, който при XL1 комбинира 0.8-литров дизел с мощност 47 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Нови ще бъдат и батериите, които сега са с капацитет 5.5 кВт/ч. Те ще бъдат заменени с по-мощни, което ще увеличи теглото на хибрида. Сега той тежи 795 кг., но двете седалки ще добавят 80 кг, а вратите още 50 кг. Това означава, че Volkswagen XL2 ще тежи около 940 кг.

Снимка: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen xl1
0 от 500
  • #22
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тази грозна недоносена табуретка се обзалагам с всеки,че ще остане само на картинка.От Германчетата лъха само безпомощност и долни манипулации.Жалки изостанали кавали.Щял да конглокира Тойота.Дръж ме да не падна от стола.
  • #21
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо точно ти няма как да оценяваш никого, щото си умствено 1000 нива под всеки тук. За факти какво да говорим. Аз факти не виждам? Ооо да де ти никога не си давал факти, още чакам да видя къде си прочел че Мексико си е продал половината територия на САЩ. То няма и къде да намериш факти за такава измишльотина. Да не коментираме фактите ти за двигателите на Фолксваген и обясненията как се борави с Гугъл като накрая се оказа, че ти единствено не знаеш как се борави с гугъл и пакс си чел някакви виртуални двигатели, дето от ФВ никога не са произвеждали. Тука къде са ти фактите? Тойота ще продава от догодина за първи път водороден автомобил. Задвижването и мощността на Автомобила си е копие на водородния Хюндай. Това са фактите! Сега ти какво си представяш, мислиш и съчиняваш е тема, която няма нищо общо с реалността и не е факт а халюцинация на болния ти мозък.
  • #20
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГончо не признава фактите. Той е кух като хралупа, иначе нямаше да е ВАГон. Я го виж колко енергия хаби да пише едни и същи лъжи под всяка статия за Тойота. Достоен ученик на Гьобелс, но единици са толкова *** като него дето му се връзват. Абе жалка история.
  • #19
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мале като почнете да пишете ей такива откровенно нагли лъжи и тъпотии, като последните 2 поста направо сте толкова смешни че няма на къде. Диагноза...гоуфаджия
  • #18
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това си е традиция при тойота, оглеждат се в другите като изкарат нещо и те започват да имитират, копират. Те за това и за Приуса ги пукнаха от дела, крали патенти от другите и накрая го представят за своя иновация. Като ги осъдиха, набързо си платиха на тия от които са крали. Японеца не създава, той само копира. За това и първите им Лексуси бяха копи-пейст от Мерцедес. Сега хибридите на Киа като размазаха Приуса и в дизайн, разход, интериор във всичко, набързо Тойота започнаха да копират и от Хюндай. Скапана фирма. После се чудят що никой не ги търси в Европа. Европееца е глезен, не обича щайги, предпочита истинските автомобили.
  • #17
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде му е автомобила на Тойота като от 10 години имат такъв? На кой са продали и 1бр.? Някви тестови бройко, които са били супер дефектни и не са стигнали до серийно производство. Тойота догодина за първи път ще изкарат сериен водороден автомобил, който ще пуснат в продажби и той няма да има нищо общо с характеристиките на тестовите си бройки а ще е копие на системата на хюндай, само че с по-лош пробег.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малее, много злоба много нещо бре! Всеки да си гледа моторизирания *** и да се не обажда.
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Абе ***, Тойотата още 2009-та правеше по 700 км пробег при това в реални усливия, а не в нагласен тестГолямото технологично предизвикателство за горивните клетки е събирането на резервоарите в компактен пакет. Тойота е готова с компактен седан, Хундай още кретат със СУВ-та, там където Тойота бяха 2002-ра. Айде, скрий се вече с тия корейчета дето доскоро полваха японски двигатели.. Японците са 2-3 поколения пред тях във всички отношения.
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А Хюндай не знам дали преди два месеца е продал водородна клетка ама в Лондон миналото лято се хвалеха, че кметството купило 5 бройки от водородния СУВ на Хюндай, които от миналото лято кръстосвали Лондон. А преди 2 месеца вече автомобила се продавал и в САЩ. А преди два месеца дори направи рекорд преминавайки без дозареждане разстоянието от 700 км по маршрута Осло Малмьо Гьотеборг Копенхаген и постави рекорд по дължина на пробег с едни резервоар сред автомобили, задвижвани от водородни клетки. Тойота ме съмнява, въпреки копирането да успеят да направят това. Вероятно ще разглобят още няколко джипа на Хюндай, докато успеят да го направят като корейския. Не само това но тази година обещаха да представят още един модел на водород, който щял да е още по-добър. Може би Тойота ще изчакат да излезе и той, да го разглобят и ако може и от там нещо да откраднат, да не излезе така, че новия Хюндай да излезе преди Тойотата и да я направи смешна.
  • #13
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хахахаха тоя път го н**** в факти смешното просто селско вагенско фенче - браво!