IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen добавя две места на хибрида XL1

Новият модел ще трябва да конкурира водородния седан на Toyota

Volkswagen добавя две места на хибрида XL1

Компанията Volkswagen разглежда възможността за създаване на версия с 4 места на най-икономичния си модел – хибрида XL1, съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.
Volkswagen добавя две места на хибрида XL1
Бъдещият модел ще получи името XL2, като ще се позиционира на пазара като конкурент на водородния седан на Toyota. Японският автомобил трябва да се появи в продажба през пролетта на 2015 г.

Новата машина ще наследи от XL1 част от елементите от каросерията, както и окачването и спирачната система. Допълнителните две места ще бъдат разположени шахматно, за да може да се съхрани широчината на автомобила. Вратите ще се отварят срещуположно, както е при BMW i3.

Промени ще има и в агрегата, който при XL1 комбинира 0.8-литров дизел с мощност 47 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Нови ще бъдат и батериите, които сега са с капацитет 5.5 кВт/ч. Те ще бъдат заменени с по-мощни, което ще увеличи теглото на хибрида. Сега той тежи 795 кг., но двете седалки ще добавят 80 кг, а вратите още 50 кг. Това означава, че Volkswagen XL2 ще тежи около 940 кг.

Снимка: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen xl1
0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    А Хюндай продадоха първата си горивна клетка едва преди 2 месеца:First Hyundai Tucson Fuel Cell Sold YesterdayRolled out June 11, 2014Хайде, бягай лъжи глупация в някой форум на ВАГ. Не се хаби тук, че тук пишат и интелигентни хора.
  • #11
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Какви 70 км/ч бе лъжецо? Toyota FCHV e със хибридна система от Приус, като ДВГ е заместен от още един електромотор. 290 км с едно зареждане, макс. скорост 155 km/hr, 90 kW PEM fuel cell stack, 90 kW electric motor, 21 kW NiMH батерия, 35 MPa hydrogen storage tanks. December 2002 - FCHV 1 delivered to NFCRC - first fuel cell vehicle delivered to a paying customer.те ти и линк, лъжецо: http://***.nfcrc.uci.edu/3/ACTIVITIES/PROJECTS/hydrogen/FuelCellHybridVehicleProgram.aspx
  • #10
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде тойота продават водородни тойоти, че хюндай да ги копира? Плиткоумен си само ти дошо ! Тойота е пускала през годините под наем за тестване някакво недоразумение с топ спийд 70км.ч., което няма нищо общо с Хюндая. Хюндая бие във всички отношения тестовите водородни Тойоти. Именно по тази причина Тойота не ги произвещдаше серийно за производство, защото просто не ставаха. Чета че тестовете се правели със срена скорост 22км.ч. И изведнъж Хюндай преди 2 години пускат в продажба водороден СУВ и след 2 години Тойота обявява, че и тя щяла да пусне водороден автомобил и той 1:1 с характеристиките на водородния Хюндай. Хюндай няма от къде да са закупили водородна Тойота, че да крадът и какво да крадът? Нещо което вдига максимум 70км.ч.? За сметка на това Хюндай от 2 години продава водородния си СУВ, Тойота спокойно може да си е купила един с подставено лице и спокойно да го разглоби и изкопира. Както е и направила.
  • #9
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде тойота продават хибрдни тойоти, че хюндай да ги копира? Плиткоумен си само ти дошо ! Тойота е пускала през годините под наем за тестване някакво недоразумение с топ спийд 70км.ч., което няма нищо общо с Хюндая. Хюндая бие във всички отношения тестовите водородни Тойоти. Именно по тази причина Тойота не ги произвещдаше серийно за производство, защото просто не ставаха. Чета че тестовете се правели със срена скорост 22км.ч. И изведнъж Хюндай преди 2 години пускат в продажба водороден СУВ и след 2 години Тойота обявява, че и тя щяла да пусне водороден автомобил и той 1:1 с характеристиките на водородния Хюндай. Хюндай няма от къде да са закупили водородна Тойота, че да крадът и какво да крадът? Нещо което вдига максимум 70км.ч.? За сметка на това Хюндай от 2 години продава водородния си СУВ, Тойота спокойно може да си е купила един с подставено лице и спокойно да го разглоби и изкопира. Както е и направила.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    towa mi haresa! ( преди 9 години )
    "Все едно да конглокираш минерална вода Евиан с бутилиран разтвор на сода каустик."dobreee!
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Плиткоумния гоуфаджия пак се изказа. Абе льольо колко пъти трябва да ти се каже за да ти влезе в тъпата зелена гоуфаджийска тиква че Тойота правят такива коли от 93та? За другата идиотщина дето си написал на Тойота водородната кола струва $70k, а тоя туч е $120k минимум. Толкоз си вдлъбнат че даже и за чукча писател не се класираш.
  • #6
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Абе ***, стига си повтарял че горивната клетка била копирана от Хюндай, точно обратното е - Хюндай я копираха от Тойота. Първата продадена Тойота с горивна клетка е от 2002, Хюндай продадаха първата си горивна клека 2014-та. Тия Гьобелсови методи с повтаряне на лъжи не работят в ерата на интернет където всеки може да пита Гугъл.
  • #5
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тя Тойотата все едно ще е евтина. Като се има предвид, че е с крадена технология от Хюндай, трябваше да и сложат цена като на китайско менте а те са се размечтали за голяма цена. Предполагам, че за целия цикъл на производство, едва ли тази Тойота ще стигне 1000 продадени бройки. И те бас ловя, че ще са някакви общински поръчки а не на частни клиенти.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ще конглокира дедовия с тая цена дето му искат
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Ха-ха-ха, това е вица на деня! Фолцваген щели да конглокират водородната Тойота с нулеви вредни емисии с канцерогенен тракалник. Все едно да конглокираш минерална вода Евиан с бутилиран разтвор на сода каустик.