IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo вади конкурент на BMW M3

Моделът Giulia GTA ще използва двигател на Maserati

Alfa Romeo вади конкурент на BMW M3

Възроденият седан Giulia на Alfa Romeo ще има спортна версия, която ще конкурира на пазара автомобили от ранга на BMW M3. Това съобщава британското издание Auto Express, като цитира свои източници в италианската компания.
Alfa Romeo вади конкурент на BMW M3
Моделът ще има четири врати, като дръжките на задните ще бъдат прикрити. Неофициално изображение: ClubAlfaRomeo

Пускането на седана Giulia вече няколко пъти бе отлагано, като последните информациите гласяха, че моделът ще се появи на пазарите най-рано през 2015 година. Според британското издание моделът ще получи и гореща версия, носеща добавка GTA, която ще бъде готова около година след стандартния седан.

Посочва се, че Giulia GTA ще бъде по-мощна, по-лека и бърза от новото BMW M3. Италианският седан ще заложи на задно задвижване и платформа, създадена от високоякостна стомана и алуминий.

Двигателят на бъдещата Alfa ще бъде зает от компанията Maserati, която е също под шапката на концерна Fiat Chrysler Automobiles NV. Това е 3.0-литров V6 двигател с двойно турбо, чиято мощност ще бъде между 480 и 520 к.с. Агрегатът ще работи с автоматична трансмисия с два съединителя и диференциал с ограничено приплъзване, като ще позволява ускорение от място до 100 км/час за по-малко от 4 сек.

Auto Express посочва дори и цените на модела. Версията GTA ще струва около 62 000 евро, а стандартната Giulia ще стартира от около 27 000 евро.

Припомняме, че моделът Giulia е част от 5-годишния план за съживяването на марката. Той предвижда пускането на общо 7 нови модела, чрез които концернът се надява да увеличи продажбите на Alfa Romeo поне 5 пъти - от 100 000 през миналата година до 500 000 през 2018 г.

0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 9 години )
    Тази външност я пазят като очите си !!! Кога ще пуснат някакви снимки, 3 г. разработват! Добре че 159 е с брутален дизайн та още държи интерес ама все пак....
  • #8
    17 rate up comment 3 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 9 години )
    Не съм особен почитател на италианските марки, изключая Ламборгини. Но това тук и новото Гибли са изключително дизайнерски и интересни машини. Браво.
  • #7
    5 rate up comment 11 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    да, добре изглежда компютърното изображение, но на мен не ми харесава самата концепция - 4 врати, а вероятно и 5. Според мен по би отивало версия с две врати и 500 коня, отколкото малък седан с 4 врати и 500 коня. Нищо, че M3 e такова. То просто не ми харесва, за разлика от M4.
  • #6
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    Ако се не лъжа, точно този шестак на Мазерати е разработен съвместно с Ферари.
  • #5
    43 rate up comment 6 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    БМВ М3 в момента е една много добре премислена и завършена като идея и изпълнение кола, на която трудно и се намират недостатъци. Браво на Алфа за ентусиазма и не се съмнявам, че тяхното ГТА ще е по-бързо и леко от М3, просто защото италианците тези неща ги могат! Мисля, че ще направят много добър италиански автомобил, който ще превърне света в едно по-интересно и приятно място :)
  • #4
    12 rate up comment 49 rate down comment
    Мартин Винтеркорн ( преди 9 години )
    Със сигурност щеше да е конглокент на БМВ, НО само под ръководството и като собственост на VW! Сега пак ще си остане поредната неосъществена спагети-мечта... докато накрая обявят така дълго чакания естествен фалит.
  • #3
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Хайде, откога го вади!
  • #2
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Yordan ( преди 9 години )
    до първия анонимен:Ами за автомобилен импотент като тебе, никога няма да стане ясно конглокент в какво!!!Ако познаваш само от малка обща култура историята на основните марки в Европа ще знаеш за какво иде реч, но за твое съжаление си леко неограмотен и най-вероятно и никога няма да се ограмотиш!Иначе евала, но от Аутомедия малко са пообъркали изображението на статията. На други места е представен по-анктулният дизайн на модела в почти завършен вид. Това тук горе е старо.
  • #1
    58 rate up comment 2 rate down comment
    Car Fen ( преди 9 години )
    Мнооого красива машина. Дано бъде произвеждана. Така трябва да изглежда една Алфа. Бравоо :)