IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo вади конкурент на BMW M3

Моделът Giulia GTA ще използва двигател на Maserati

Alfa Romeo вади конкурент на BMW M3

Възроденият седан Giulia на Alfa Romeo ще има спортна версия, която ще конкурира на пазара автомобили от ранга на BMW M3. Това съобщава британското издание Auto Express, като цитира свои източници в италианската компания.
Alfa Romeo вади конкурент на BMW M3
Моделът ще има четири врати, като дръжките на задните ще бъдат прикрити. Неофициално изображение: ClubAlfaRomeo

Пускането на седана Giulia вече няколко пъти бе отлагано, като последните информациите гласяха, че моделът ще се появи на пазарите най-рано през 2015 година. Според британското издание моделът ще получи и гореща версия, носеща добавка GTA, която ще бъде готова около година след стандартния седан.

Посочва се, че Giulia GTA ще бъде по-мощна, по-лека и бърза от новото BMW M3. Италианският седан ще заложи на задно задвижване и платформа, създадена от високоякостна стомана и алуминий.

Двигателят на бъдещата Alfa ще бъде зает от компанията Maserati, която е също под шапката на концерна Fiat Chrysler Automobiles NV. Това е 3.0-литров V6 двигател с двойно турбо, чиято мощност ще бъде между 480 и 520 к.с. Агрегатът ще работи с автоматична трансмисия с два съединителя и диференциал с ограничено приплъзване, като ще позволява ускорение от място до 100 км/час за по-малко от 4 сек.

Auto Express посочва дори и цените на модела. Версията GTA ще струва около 62 000 евро, а стандартната Giulia ще стартира от около 27 000 евро.

Припомняме, че моделът Giulia е част от 5-годишния план за съживяването на марката. Той предвижда пускането на общо 7 нови модела, чрез които концернът се надява да увеличи продажбите на Alfa Romeo поне 5 пъти - от 100 000 през миналата година до 500 000 през 2018 г.

0 от 500
  • #19
    19 rate up comment 1 rate down comment
    ///// ( преди 9 години )
    Ваген групата да обърнат внимание на жалките Сааб-чета ,да купят тях що, а ? Не да ми дебнат Алфа като нарисувани вълци. Само могат да си мечтаят ,а те мечтите са фрии.
  • #18
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Yordan ( преди 9 години )
    А до БМВ феновете и другите критици, момчета прочетете малко повече история за разработките и инженерната мисъл на Алфа през годините. Всички се смеят, ама 4С беше като малък тийзър на предстоящото бъдеще от Алфа Ромео ;)
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    vlizate v 4i4ko google,pi6ete alga giulia 2015 i cukvate na izobrajeniq!ne stavaite! nema6e nujda! prosto ob6ta kultura!!!forza, il cuore sportivo!!!
  • #16
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошко пърдошко, то щото новият Цвиклик на Хондьо не е дялан с тислата?? Направо е рисуван с пръст на стената на селската тоалетна. И от там са крали и няйвисокотехнологшчнитьйе Тъпота!!! Живи класики...
  • #15
    10 rate up comment 7 rate down comment
    ИСТИНАТА ( преди 9 години )
    НАТО ФАШИСТИ, СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ !!!
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    1234 ( преди 9 години )
    *** мафията *** и скапаната държава.Фалш и корупция във всички сфери.Питам се до кога???
  • #13
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    @алфист, бъди спокоен, няма да има НИЩО общо с тази рисунка .Алфа Ромео, знаят какво правят !!!Даже малкото Mito, е великолепно за класа си....."8C", е НАЙ-КРАСИВИЯ автомобил, на всички времена !!!
  • #12
    24 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    За върховия модел на Брера се чуваха само хубави неща, лично за мен, един от най-красивите автомобили в последните години! Дано имат успех Алфа с пускането на този модел!
  • #11
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Танас ( преди 9 години )
    Чакайте малко... Гибли е с 3 литра и 410 коня мотор. Как така по-малката като клас и като цяло по-масова алфа ще е с 500 коня мотор ? Аз се надявах на 8ка от Куатропорте, ама явно ще е за голямата Алфа само и евентуално за некое купа или роудстър :) Иначе можем само да си представим, как би изглеждало едно 4ц с такъв 6так или 8мак :) (8ц но не осакатено за да е по-лоша кола от тъпата Калифорния)
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    d-r House ( преди 9 години )
    Cuore Sportivo!!!