IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение Kia Sorento

Премиерата на модела пред публика ще се състои в Париж

Новото поколение Kia Sorento

Корейската компания Kia разкри официално новото поколение на кросовъра Sorento. Моделът ще има официална премиера през октомври в Париж, а продажбите му ще стартират до края на тази година.
Новото поколение Kia Sorento
Както се очакваше третото поколение Kia Sorento залага на еволюционни форми, но в същото време изглежда по-престижно от своя предшественик. Моделът е вдъхновен от концепцията Kia Cross GT, показана на изложението в Чикаго през 2013 г., като е станал по-стилен и динамичен. Дизайнът е дело на студиото в Южна Корея, което е работило в сътрудничество с подразделенията в Германия и САЩ.

Снимки на интериора все още не са разпространени, но само преди няколко дни от компанията заявиха, че новото Sorento ще вдигне летвата в своя сегмент по отношение на лукса в кабината.
Новото поколение Kia Sorento
Промени има и в размерите. Дължината на новия модел е 4780 мм (+95 мм), височината е редуцирана с 15 мм до 1685 мм, а междуосието е нараснало с 80 мм до 2780 мм.

Информация за двигателите на новия модел, който ще се предлага във версия с три реда седалки, към момента няма. Очаква се обаче бензиновите предложения да бъдат две - 2.4-литров двигател с четири цилиндъра и 3.3-литров V6. Дизеловите опции най-вероятно ще бъдат представени от 2.0- и/или 2.2-литрови CRDi агрегати. Предвижда се и хибриден модел.
Новото поколение Kia Sorento
Официалното представяне на Kia Sorento ще се състои в края на този месец. Европейският вариант ще бъде показан на изложението в Париж в началото на октомври, а продажбите ще бъдат факт до края на тази година.

Снимки: Kia

Тагове: kia sorento
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    onzi ( преди 9 години )
    На мен пък ми харесва!
  • #8
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Както се очакваше третото поколение Kia Sorento залага на еволюционни форми, но в същото време изглежда по-престижно от своя предшественик.***Viarno che izglezhda po-dobre, no e po-skoro neshto kato Ford, neshto kato GMC... s edna duma nishto originalno.
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    леле колко разбирачи има тук, чудя се как още не сте станали шефове в някой автомобилен производител ... хората милиарди ще направят от вашия автомобилен нюх, усет и прозрение
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    snaky ( преди 9 години )
    Че има прилика, има, но те повечето такива "миниванчета" или там както се водят си приличат доста. Винаги една малка предница, скосена, голямосилно наклонено предно стъкло и тумбесто назад. А да кажеш, че БМВ краде от Киа си е меко казано несериозно. Нещо да кажеш за Киа К900?! Или то там няма какво да се каже. Дори на дизайнерите на БМВ им е трудно да различат дали става дума за К900 или БМВ. :)
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    До Snaky ( преди 9 години )
    За това ли БМВ Актив Туърър прлича едно кък едно почти на Киа Каренс? Отвратителните оризари!
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да наричате VOLVO оризарка е малко грубо, но е истина. Тя е вече китайска марка и и личи от всякъде. Тотална трагедия!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мдааа, сериозно са крали дизайн от послдното поколение на KIA Ceed.
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    snaky ( преди 9 години )
    Потресаваща кражба на дизайн на предната част от Волво. Отстрани Лексус. Отвратителни оризари са тез. И дизайн на колело не могат да измислят без да краднат.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    omg ( преди 9 години )
    Волво отива на Хелуйн парти...