IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възродената Honda S2000 ще е със средно разположен двигател

Японците дадоха „зелена светлина“ на серийното производство на модела

Възродената Honda S2000 ще е със средно разположен двигател

Ръководството на Honda даде „зелена светлина“ на серийното производство на среден като размери спортен модел със средно разположен двигател. Японците планират да възродят за модела името S2000, под което се продаваше роудстър, спрян от производство през 2009 г., съобщава изданието Motoring.
Възродената Honda S2000 ще е хибрид с 370 к.с.
Неофициално изображение: Motoring

Новата Honda S2000 ще заеме място между компактния роудстър S660 и следващото поколение на суперколата NSX в моделната гама на компанията.

Новата спортна кола ще се предлага само като купе. Тя ще бъде задвижва от хибриден агрегат,  в който ще се използват технологии, създадени от инженерите на Honda съвместно със специалистите от отбора на McLaren във Формула 1. В силовата установка ще влязат 2.0-литров бензинов двигател, електромотор и роботизирана трансмисия с два съединителя. Общата мощност на агрегата ще бъде 370 к.с.

Ролята на двигател с вътрешно горене ще играе 2.0-литровият турбо-мотор, който през 2015 г. ще се предлага на следващото поколение на хот-хеча Civic Type R. При този модел мощността на агрегата ще бъде 280 к.с. Очаква се машината да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, а разходът на гориво да не надминава 6 л/100 км.

В основата на бъдещата Honda S2000 ще бъде лекото шаси на суперколата NSX от следващо поколение. Архитектурата е предимно от алуминий и карбон. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода на Honda в Охайо, САЩ.

Очакванията са моделът да се появи на пазара в края на 2017 г. Ориентировъчно цените на спортното купе ще бъдат около 70 000 долара.

Тагове: honda s2000
0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    предполагам тук малко не се разбрахте едни говорят за 1М други за първа серия М а това са съвсем различни коли. Освен това БМВ i8 ще се сравнява с NSX-а като излезе че е много лесно да казваш че една кола е гадна като я сравняваш извън класа ситази като излезе ще видим как ще се справи спрямо другите от този тип
  • #24
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти го питаш коя хонда им по-добро време на писта от първа серия М ,то ти философства за името.Така става когато нямаш аргументи. Малко като вица- "А Вие защо биете ***".Относно 3те цилиндъра- Ако ще и 800 турбини да има пак е двигател който смая всички карали го авто коментатори/хора карали 10ки коли нат 400коня/.....Сега пак на въпроса-Коя е най-бързата хонда която се произвежда сега?
  • #23
    12 rate up comment 0 rate down comment
    до харакири ( преди 9 години )
    Модел М1 на БМВ в момента НЯМА!!!Не знам дали си виждал М1 и на картинка дори?Това е достатъчно за да разберем какъв си "капацитет"! И един въпрос :Колко турбини има въпросния двигател с 3 цилиндъра?
  • #22
    1 rate up comment 19 rate down comment
    Харакири ( преди 9 години )
    Е коя е най-бързата кола на тази институция? Сивика дето рено го бие на писта...тва е...голямата спортна марк Онда дето няма една кола която да бие най-слбото бмв в момента-М1. Онда е минало, нямат нито една кола над 300 коня....за еквиваленти на м6,м5 и м4 изобщо и не мечтаят. И да Бмв от 3 цилиндъра и 1.5 литра вади 220 коня....сериино. Онда вече е ***.
  • #21
    8 rate up comment 3 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Muhahahaha bmwence groznoto i8 s motor 1.5 3 cilindrov muhahahahahahahahaha hubavo e da gledame germanskite opiti da se systezavat s iaponcite i da im se smeeme. HONDA e institucia,a ne bmwence 1.5 ! HONDA NSX e institucia,koiato bmwence moje samo da kopira.
  • #20
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немците ще пускат само че моя дъртия.Те ги пускат само на картинка и такива тапири като вас им вярват,но тук гъмжи от диви прости селяци така че е нормално.
  • #19
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хонда е много над недодяланите немски ***.Германчетата може да ги сравняваш само с Дачия и Тата.
  • #18
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бмв и8 е на пазара от половин година 0-100 е 4.4сек, разход 2,5/100 и е 326 к.с ....Онда 2017 щели да пускат кола 0-100 за 5 сек с разход под 6 и 370 к.с.....е това ако не е изоставане идея си нямам кое е.
  • #17
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тази Хонда сравнена с бмв и8 или Порше 918 е като лилипут пред Кличко....какъв равнис, каква технология те гони идея си нямам.
  • #16
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Целия автомобилен свят,равнис по Хонда.Учете се всички от най-технологичните на планетата.