IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra ще бъде хибрид с AWD

Спортната кола ще разчита на мощност от около 350 к.с.

Новата Toyota Supra ще бъде хибрид с AWD

Докато Toyota и BMW продължават съвместна си разработка на спортен автомобил, в различните чужди издания излизат все повече подробности за него. Поредната порция от тях бе публикувана от японското Holiday Auto, според което бъдещата Supra съвсем няма да бъде такава, каквато се очакваше.
Новата Toyota Supra ще бъде хибрид с 4х4
FT-1. Снимка: Toyota

Според новата информация моделът няма да получи голям атмосферен мотор, а компактен турбо-двигател, три електромотора и комплект суперкондензатори. Турбо-двигателят заедно с новата роботизирана скоростна кутия с два съединителя ще бъдат осигурени от концерна BMW, докато с електрическите компоненти ще се заеме Toyota.

Два от трите електромотора съвместно с бензиновия двигател ще задвижват предната ос, а третият ще отговаря за задната. Така бъдещата Toyota Supra ще получи задвижване и към четирите колела, като общата мощност на хибридния агрегат се предвижда да бъде около 350 к.с.

Въпреки четирите си двигателя спортният автомобил ще бъде сравнително лек – около 1400 кг. На външен вид той ще прилича на концепта Toyota FT-1, като ще бъде позициониран като флагман на марката. Това означава, че той ще заеме място над GT-86 в гамата на компанията и съответно ще бъде значително по-скъп.

Появата на новия спортен модел на Toyota се очаква да бъде най-късно през 2017 г.

Тагове: toyota supra
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като махнем фаровете и предната маска си останалото си е чист Вайпър.
  • #3
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И кое точно прилича на Вайпъра - цвета?
  • #2
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъв е този Вайпър на снимката със странна предница?
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Доста добър съюз направиха Баварците и Японците от Тойота, дано скоро да видим резултатите от сътрудничеството на двете водещи марки в автомобилния свят.Моторите, скоростните кутии, и останалите компоненти сами по себе си не са толков интересни на кого са, по-интерестно ще бъде системата за контрол на ДВГ, скорстна кутия и ел. мотори как и кой ще направи. Предполагам като ел. компонент ще бъде също дело на Японците.