IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra ще бъде хибрид с AWD

Спортната кола ще разчита на мощност от около 350 к.с.

Новата Toyota Supra ще бъде хибрид с AWD

Докато Toyota и BMW продължават съвместна си разработка на спортен автомобил, в различните чужди издания излизат все повече подробности за него. Поредната порция от тях бе публикувана от японското Holiday Auto, според което бъдещата Supra съвсем няма да бъде такава, каквато се очакваше.
Новата Toyota Supra ще бъде хибрид с 4х4
FT-1. Снимка: Toyota

Според новата информация моделът няма да получи голям атмосферен мотор, а компактен турбо-двигател, три електромотора и комплект суперкондензатори. Турбо-двигателят заедно с новата роботизирана скоростна кутия с два съединителя ще бъдат осигурени от концерна BMW, докато с електрическите компоненти ще се заеме Toyota.

Два от трите електромотора съвместно с бензиновия двигател ще задвижват предната ос, а третият ще отговаря за задната. Така бъдещата Toyota Supra ще получи задвижване и към четирите колела, като общата мощност на хибридния агрегат се предвижда да бъде около 350 к.с.

Въпреки четирите си двигателя спортният автомобил ще бъде сравнително лек – около 1400 кг. На външен вид той ще прилича на концепта Toyota FT-1, като ще бъде позициониран като флагман на марката. Това означава, че той ще заеме място над GT-86 в гамата на компанията и съответно ще бъде значително по-скъп.

Появата на новия спортен модел на Toyota се очаква да бъде най-късно през 2017 г.

Тагове: toyota supra
0 от 500
  • #14
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тракащ допотопен дизел може да кара само задръстен беден *** и див селянин.Интелигентните хора за тях има хибидни технологии.
  • #13
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Явно Тойота и БМВ си тестват технологиите и най-вече бъдещото съвместно сътрудничество. Мдааа, очертава се поредния мега концерн! ;)
  • #12
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще ти кажа защо,Японците не се занимават отдавна с пушещи и тракащи дизелачета.По добре да ги вземат наготово и да ви ги набутат на вас веновете на нафтови печки.Все пак нали и трябва и вашите парички да гушнат.Японците са единствената нация на света която знае кое как се прави.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всико хубаво,колата е яка,технологиите за пореден път ще са върха на автомобилостроенето,но защо чак през 2017-та ще излиза!Защо отлагат толкова много!Разбирам,че японците винаги изпипват нещата и не ги претупват,но 3 г. според мен е прекалено дълго.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Долния анонимен:И двамата сте смешни приятелю с тези детински заяждания и глупави изказвания... Колко мъка им по света...
  • #9
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те хубаво преподават за японските технологии, само незнам, защо Тойота на супер колите си слага немски двигател и трансмисия? Май японските технологии стигат до шир потребата а за супер колите си избиран изостаналаите немски двигатели и трансмисии, ха ха толкова си смешен.
  • #8
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В Германия в университетите преподават на студентите технологичния опит на Тойота.В Япония на 31 февруари само могат да преподават немски технологии.Пръдливите некадърни Германци само могат да се учат от големите и богати Азиатски тигри.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дори и Тойота не са толкова глупави да сложат 3 двигателя на педната ос. Бас ловя, че това няма да е така.
  • #6
    9 rate up comment 19 rate down comment
    германеца ( преди 9 години )
    колата от бмв,жиците от японците.нормално японци коли не правят.но бмв може.тоиота за пореден път доказва:освен некачествени японците немогат да правят никакви коли.затова наемат немци...
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да като махнем и задницаат съвсем ще заприлича ха-ха