IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel няма да преследва Dacia

Компанията опроверга появилите се по-рано тази седмица спекулации

Opel няма да преследва Dacia

Opel никога не е имал намерение и няма да създава автомобил в ценовия сегмент на Dacia. Това заяви пред Automedia.bg Люба Ганчева, PR мениджър на Opel България, като опроверга твърденията на Financial Times, които цитирахме в началото на седмицата.
Opel няма да преследва Dacia
Снимка: Ройтерс

Припомняме, че Financial Times се позова на изказване на Карл-Томас Нойман, изпълнителен директор на Opel. Пред авторитетното икономическо издание топ мениджърът заяви: „Dacia е голяма работа", „Този нискоценови сегмент е много интересен" и „Мога да си представя доста добре една кола с размери под тези на Adam“. Реално обаче Карл-Томас Нойман не е споменавал нищо за модел на Opel, който да се цели в клиентите на Dacia.

От представителството на Opel уточниха също така, че германският производител следва своята стратегия DRIVE!2022 и няма намерение да се отклонява от нея. Планът за развитие, който бе утвърден преди около месец, предвижда представянето на общо 27 нови модела и 17 нови двигателя през следващите 4 години, както и утвърждаването на Opel като емоционална германска автомобилна марка. А това противоречи на твърденията, че се готви модел в бюджетния ценови сегмент.

Opel все пак ще пусне на пазара по-малък и по-достъпен модел от Corsa, но той няма да представлява конкурент на моделите на Dacia. Бъдещото возило ще бъде типичен представител на марката, като ще се отличава със стил, модерни технологии и функционалност. А не с възможно най-ниска цена, уточниха още от компанията.

0 от 500