IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group сменя името си?

Европейският лидер може да възроди бранда Auto Union

Volkswagen Group сменя името си?

Ръководството на най-големия автомобилен производител в Европа - Volkswagen Group, обмисля да смени името на компанията. Най-вероятно новото име на групата ще бъде Auto Union, твърдят австрийските медии.
Volkswagen Group сменя името си?
Снимка: Ройтерс

Изданието GoAuto посочва, че промяната на името ще позволи разграничаване от основната марка на концерна - Volkswagen. А подобно решение има смисъл, тъй като под шапката на Volkswagen Group влизат автомобилните марки Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda и Volkswagen, мотоциклетите Ducati, подразделението за лекотоварни автомобили Volkswagen Commercial Vehicles, както и камионите MAN и Scania.

От Volkswagen Group все още не са коментирали твърденията на австрийките медии. Важно е да се отбележи, че това не са първите спекулации на тази тема.
Volkswagen Group сменя името си?
Снимка: VW

Компанията Auto Union е основана през 1932 година, като резултат от сливането на четири марки - DKW, Horch, Wanderer и Audi – откъдето идват и четирите ринга на емблемата на Audi в наши дни. Компанията става световно известна през 30-те години, когато нейните спортни автомобили „Сребърните стрели” печелят редица световни състезания. Auto Union прекратява производството по време на Втората световна война и го възобновява през 1949 година. През 1958 г. Daimler-Benz придобива 87% от компанията, а шест години по-късно я продава на Volkswagen. През 1965 г. името Audi отново заживява.

Тагове: auto union
0 от 500
  • #21
    15 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Имах А4 доста след като беше излезнало от гаранция и останах доволен , 2000 г. беше колата , не знам на базата на каво си вадите изводите , имам чуството че пазарувате от моргите и после сте супер учудени че сте преебани , както каза Чарли Шийн "като слепец в публичен дом , постоянно учуден че е наеб"...
  • #20
    11 rate up comment 0 rate down comment
    от обявите ( преди 9 години )
    Vw Passat 2003 1,9TDI - 8500 лв. Да беше закръглил на десет :):):)
  • #19
    14 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 9 години )
    Пожелавам ти да си купиш излезнало от гаранция Ауди! Ще си промениш мнението бързо :)
  • #18
    13 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Не знам как се продават на килограм , при положение че е доста скъпо удоволствие...това не е Тойда , ефтин кашон с указание да не се мие на автомовка с четки , защото се огъвал кашона по-ръбовете..
  • #17
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дас Гоуфо :)
  • #16
    7 rate up comment 15 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Но Дачия не е премиум , тя е конглокенция на Тойда , докато Лаксуз или "Коцуз-кола" както е позната , се напъва да се хареса *** никой я неще...докато Ауди продава , продава все повече и повече...защото е премиум автомобил , надежден , луксозен , иновативен и неповторим като дизайн..това е като костюм Армани , може да се ползва от три поколения и пак да е като нов...
  • #15
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нормално е да ги продават на килограм Вагените,колко народ е Китайската народна република
  • #14
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някои хора като чуят вагена и се подмокрят! Какво повече да се коментира!
  • #13
    13 rate up comment 15 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Доше най-много ме кефи факта че "сандъците"или "четирите нули" продават повече автомобили от най-високотехнологичноизвънземната "марка" Лексус...или Лаксус , Лактоза и т.н.
  • #12
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трошльота, Трушия и компотя, Сервиз гибидия, Лексутанус /щото който е с Лексус, е постоянно на лексотани от постоянните дефекти/. Трошльота-Лексутанус. На немски Лексус е Лукснихт, Трошльота е известна повмече с никнейм: Трошлива бръмтия. Или на латински Сервизус-Трошльотис, Индидианското име на Трошльота е Задръстилата сервиза В Гинес срещу Тойота има рекорд, за най-много сервизни акции в света.