IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще прави лекотоварен автомобил за Fiat

Моделът ще се качи на поточните линии през 2016 г.

Renault ще прави лекотоварен автомобил за Fiat

Renault и Fiat подписаха споразумение, според което Renault ще доставя на Fiat лекотоварен автомобил, базиран на платформата на френския производител. Моделът ще се качи на поточните линии през 2016 година, сочи официалната информация от Renault.
Renault ще прави лекотоварен автомобил за Fiat
Новото поколение Trafic. Снимка: Renault

От краткото съобщение става ясно, че дизайнът на автомобила на Fiat ще бъде разработван от дизайнерите на италианската марка, като ще включва уникални елементи, за да се отличава от автомобила на Renault, на който ще бъде базиран. Производството на бъдещото товарно возило на Fiat ще се осъществява във Франция.

Към момента не е известно точно кой модел на Renault ще бъде предоставен на Fiat. Французите, които са лидер по продажби в този сегмент на европейския пазар през последните 16 години, разполагат с три лекотоварни модела - Kangoo, Trafic и Master. От своя страна гамата на Fiat Professional предлага Doblo, Ducato и Fiorino.

Renault има споразумения и с други компании. Така например моделът Trafic се произвежда и като Opel Vivaro, а компактното Kangoo се използва за базата на Mercedes-Benz Citan.

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 8 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    И кои марки не са ментаци колега? Тея ползващи цели модели или двигатели от Рено или тея сглобявани в Китай?
  • #4
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И двете марки сглобяват лекотоварните си серии в Турция и нищо чудно това да е причината за това решение, смисъл поредната оптимизация на производството и проектирането. Досега Фиат се припокриваше с Пежо ,но можеби вече не им е изгодно. Общо взето в днешно време за да оцеляваш трябва постоянно да се преструкторираш и оптимизираш иначе си обречен. Колкото до това кой е първо ,второ и третокласен ние такива оценки не може да даваме все пак това са компании с над век история и с поглед в бъдещето!
  • #3
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Интересно е ,че Мерцедес взема дизел от Рено, и разработва Смарт с Рено. Чува се ,че и ще използват и опита на Рено при лекотоварната и тежкотоварната си гама. Те го и правят вече де с Цитан. Опел взема наготово бусове на Рено и си лепи нулите отпред. Сега и Фиат искат Рено да им прави бусовете. Отделно и продажите на Рено се засилват с всяка година. Но пък Ганьоците дето цял ден висят пред клавиатурата пак ядат ла*на. Явно много ви е яд, ама такава е съдбата на хейтъра. Айде живи и здрави.
  • #2
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То и ти си третокласен ама какво от това.Може да е третокласен но е лидер в сегмента, а това говори много. Ама толкова ти е акъла да го разбереш.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Странно фиат печели много често награда за ван нагодината и подобни. Може би е свързано с оптимизиране на разходите