IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща

Daimler демонстрира пасивната безопасност на най-малката си кола (Видео)

Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща

Може ли компактен градски автомобил да бъде сигурен колкото луксозна лимузина от най-висок клас? На този въпрос отговаря германският концерн Daimler, който проведе краш-тест между най-малката и най-голямата си кола. 
Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща
От едната страна е представеният през миналата седмица Smart ForTwo, а от другата - новото поколение Mercedes S-Class. Челният сблъсък се осъществява със скорост 50 км/час, като покритието на предните части на автомобилите е 50%.

Резултатът от изпитанието определено изненадва. Двуместният автомобил се представя повече от добре, като дори вратите му се отварят с лекота, което е знак, че пътническата клетка е останала невредима. Мъникът разполага със специални деформируеми зони, които абсорбират силата на удара, за да намалят пораженията върху пасажерите в колата.
Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща
Новият Smart ForTwo все още не е преминал през краш-тестовете на Euro NCAP, но през 2007 година старото му поколение заслужи достойните за този клас четири звездички.

"Новият Smart ForTwo е създаден по същите високи стандарти, които са заложени и в новите S- и C-Class. Той отговаря на най-високите изисквания за безопасност, като в някои отношения дори ги надхвърля значително", сочи официалната информация от Daimler.
Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща
Представеният през миналата седмица двуместен автомобил предлага избор от 1.0-литров бензинов двигател със 71 к.с. и 0.9-литров с турбо и мощност 90 к.с. Предстои и пускането на базов бензинов мотор с мощност от около 60 к.с.

 



Снимки: Daimler

Тагове: smart fortwo
0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Изключително постижение на Смарт! Браво на инженерите. А иначе преди да пожелаете 3та световна на всички нас, се опитайте сами да си решите дребните личностни проблеми, с които не искам да имам нищо общо! Да не говорим, че най-лошото което може да се случи на България е да се върнем 60 години назад към "съветската дружба"
  • #19
    6 rate up comment 6 rate down comment
    АТИЛА ( преди 9 години )
    ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧНА: Украинските сатанисти свалиха Пътнически Самолет с 300 души на Борда.Карайте Жените,децата и старците високо в планината или ги крийте в пещерите.Сега вече ще трепем национални предатели и американски *** в каторгите и мините като КУЧЕТА.Вече усещам как пръскам черепите на пастирките,тиквите и *** карабини! Националните предатели и хамериканските и *** *** на са ХОРА и нямат Права, само Задължъния да напълнят моргите И ЩЕ ГИ НАПЪЛНЯТ!!!КАЗАХ!
  • #18
    10 rate up comment 4 rate down comment
    ТЕРОРИСТИ ( преди 9 години )
    N - NORTHA - ATLANTICT - TERRORISTO - ORGANIZATION
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    ИСТИНАТА ( преди 9 години )
    НАТО ФАШИСТИ, СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ!
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Не знам за какво се спори тук - статията е за Смарт и ЕС класа! Комплекси избивайте другаде - който му се кара японка - да кара, който иска немско - също!!
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Айде ,тоя пак е избегал от лудницата,така е ,като ни е такова здравеопазването....баце ,ходи си пиЙ хапчетата,че тея (войниците)може да дойдат за тебе,преоблечени в бели престилки,за комуфлаж-разбираш ли *** ,какво ти говоря....???
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    кей кар са със статут на скутер и се търгуват само в япония никой друг не ги искапо-добре голям немски вурст отколкото отколкото японско суши
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оставете го простия вурст.Цял ден няма какво да прави и пише глупости и се издава колко е ***.Само ще му кажа да пусне в търсачката Toyota iQ vs Smart ForTwoи да види как на всички тестове по всички показатели японката размазва буквално немската въшка.Има и тест между двете в АБ.Да го прочете и да види самите германци как хвалят Toyota iQ и оплюват Smart ForTwo.
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    колко от тях са били продавани извън японияа като тръгнем по тази логика истинските пионери на минитата са фолксваген с костенурката и ситроен 2цв от 1955 годинаи другите европейски фирми сигурно имат подобни неща по това време
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    БЪЛГАРИН ( преди 9 години )
    БРАВО ДЕМОКРАТИ. БРАВО ПРЕДАТЕЛИ НА СЛАВЯНСТВОТО.УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ.ТОВА НЕ ВИ ЛИ СТИГНА? СЕГА И СЪРБИЯ!!! АНАТЕМА *** ВИ. ОТДАВНА ПИТАМ НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ.ЗАЩО НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ДАЛИ СМЕ *ЗА* ИЛИ *ПРОТИВ* Е.С. ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО. НИМА СМЕ ТРЕТА РЪКА ХОРА? НИМА НАШЕТО МНЕНИЕ НЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОГО КОГАТО СЕ КАСАЕ ЗА СЪДБОВЕН ИЗБОР?СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА ТАМ ЧИЙТО НАРОД НЕ БЕ ПИТАН ПРИ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО.