IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus одобри серийния LF-LC

Моделът ще се казва SC и ще разполага с около 500 к.с.

Lexus одобри серийния LF-LC

Ръководството на Lexus е одобрило пускането в серийно производство на концептуалния модел LF-LC. Това съобщи вицепрезидентът на европейското подразделение на компанията Ален Ютенховен пред Autocar.

Lexus одобри серийния LF-LC

По думите на представителя на марката автомобилът е включен в средносрочните планове на компанията и ще се появи на пазара през 2020 г. Това означава, че премиерата му ще се състои на автосалона в Детройт през 2017 или 2018 г. Двувратият модел ще носи името Lexus SC и ще бъде пуснат в ограничен тираж.

Четириместната суперкола ще получи хибридно задвижване, като мощността му ще бъде не по-малка от 500 к.с. Силовият агрегат ще разполага с бензинов V8 двигател и електромотор. Обемът на двигателя с вътрешно горене е 5.0 литра, като само той развива 480 к.с. Тягата ще се предава към задните колела с помощта на 10-степенна автоматична трансмисия.

В продуктовата линия на японския производител новият Lexus SC ще замени суперколата LFA, която бе спряна от производство през 2012 г.

Снимка: Lexus

Тагове: lexus lf-lc
0 от 500
  • #24
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Хондьо ( преди 9 години )
    Колата е уникална с грозната си решетка с размазаната си визия, уж спортна пък седан, голям багажник, а според мен това нещо не ми изглажда и като истинска снимка, фотошопа ли е играл, май да!
  • #23
    7 rate up comment 8 rate down comment
    LapaDuha KypoLiubova ( преди 9 години )
    Male tolkoz e grozno, 4e se pla6im ne mojah da spq no6tes lo6o mi e ot taq gledka, toyota vinagi ima s kakvo po gorzno ne6to da te iznenada
  • #22
    12 rate up comment 9 rate down comment
    ! ( преди 9 години )
    Колата е уникална!
  • #21
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Керванът си върви, кучетата си лаят!
  • #20
    9 rate up comment 14 rate down comment
    до дифорс.. ( преди 9 години )
    това означява ли ,че като спиш с "вук",не можеш да определиш Адриана Лима като красива!Не разбираш нито от жени,нито от коли,мишко проста!
  • #19
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Моля като казвате, че колата е грозна бихте ли споделили какви коли карате, за да знаем с какво сравнявате. Ако например карате Голф и кажете, че Лексъса е по-грозен значи нещо не е наред. Да не стане като с жените около вас - нищо особенно, но заглеждате чужди красиви и казвате, че били кофти.
  • #18
    13 rate up comment 18 rate down comment
    Дошльо ( преди 9 години )
    Отвора за решетката на Алексис сякаш е изрязан с флекс, но се е оказал по-голям, та металната й част с дупките нещо не пасва съвсем в долната по-тумбестата част! Но не само грозната решетка е виновна за ужасния изглед на това грозотило на което май единствено хубавото нещо в нея са само джантите тройката фарчета!
  • #17
    9 rate up comment 15 rate down comment
    petar ( преди 9 години )
    има разлика между красиво и ефектно...повечето от богаташите не я разбират и не ги интересува...иначе -поредната кошница за парис хилтън
  • #16
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    колата е уникално красива - то и за тва вагенското мръшливо фенче така скочи на клавиатурата да пише простотии дето само не им вярва
  • #15
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Спортна Тойота?! Спортна Тойота ако бързаш, и искаш състезателни скорости се кара така: