IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.

Моделът използва двигателя на Seat Leon Cupra 280

Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.

Чешката компания Skoda провежда тестове на по-мощна версия на модела Octavia Combi RS, която ще се появи на пазарите през следващата година. Това твърди изданието Worldcarfans, чиито фотографи заснеха маскираната кола.
Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.
Новият модел, за който се заговори още преди месец, трябва да бъде представен през есента и да излезе на пазарите през 2015 година, когато ще бъде отбелязана 40-годишнината на легендарната рали-машина 130 RS.

Заснетият прототип е оборудван с джантите на модела Audi TT RS, като разполага с големи гуми и мощни спирачни апарати в червен цвят. Според информацията под капака на колата работи 2.0-литровия турбо-мотор на VW Group, който при Octavia RS генерира 220 к.с. В тази си версия обаче моторът предлага мощност от 280 к.с., като задвижва предния мост, чрез диференциал с ограничено приплъзване. Същият агрегат задвижва и Seat Leon Cupra 280.
Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.
Очаква се новата спортна версия на Octavia Combi да ускорява от място до 100 км/час в рамките на 6 секунди. Стандартната Octavia Combi RS прави същото за 6.8 сек.
 
Разлики спрямо познатата Skoda Octavia RS ще има още в екстериора и интериора, които ще демонстрират уникално за модела спортно оборудване.

Очаква се новото спортно комби да бъде представено на някое от големите изложения тази есен. Моделът най-вероятно ще бъде предложен в лимитирана серия.

Снимки: Worldcarfans

Тагове: skoda octavia rs
0 от 500
  • #2
    28 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този селски допотопен *** ако има късмет да застане до някой Хонда Type-R на свтофара направо ще и потече маслото и антифриза на асфалта от страх.Ще се на*ре демек.
  • #1
    29 rate up comment 24 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Ще хвърля бомба...ето я и нея , тази Шкода е убийствено красива , корава и злобна...да ти е кеф с това комби да разпукаш някоя бавнооборотна Хонда Тайп R ..