IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.

Моделът използва двигателя на Seat Leon Cupra 280

Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.

Чешката компания Skoda провежда тестове на по-мощна версия на модела Octavia Combi RS, която ще се появи на пазарите през следващата година. Това твърди изданието Worldcarfans, чиито фотографи заснеха маскираната кола.
Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.
Новият модел, за който се заговори още преди месец, трябва да бъде представен през есента и да излезе на пазарите през 2015 година, когато ще бъде отбелязана 40-годишнината на легендарната рали-машина 130 RS.

Заснетият прототип е оборудван с джантите на модела Audi TT RS, като разполага с големи гуми и мощни спирачни апарати в червен цвят. Според информацията под капака на колата работи 2.0-литровия турбо-мотор на VW Group, който при Octavia RS генерира 220 к.с. В тази си версия обаче моторът предлага мощност от 280 к.с., като задвижва предния мост, чрез диференциал с ограничено приплъзване. Същият агрегат задвижва и Seat Leon Cupra 280.
Skoda тества Octavia RS с 280 к.с.
Очаква се новата спортна версия на Octavia Combi да ускорява от място до 100 км/час в рамките на 6 секунди. Стандартната Octavia Combi RS прави същото за 6.8 сек.
 
Разлики спрямо познатата Skoda Octavia RS ще има още в екстериора и интериора, които ще демонстрират уникално за модела спортно оборудване.

Очаква се новото спортно комби да бъде представено на някое от големите изложения тази есен. Моделът най-вероятно ще бъде предложен в лимитирана серия.

Снимки: Worldcarfans

Тагове: skoda octavia rs
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    x ( преди 9 години )
    Първо се научи буквата Й кога и как се използва...
  • #11
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бай *** сравнява най-големия пройзводител на всякакви двигатели,бизнес самолети и най-съвършения робот в света с този световнонейзвестен допотопен *** на ВАГ.Найстина за пореден път доказа че е най-простата нация.Пълно с кухи миризливи ***.
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    торбар ( преди 9 години )
    И какво като на Хондата оборотомера и е на 10 000? Друго си е двука от турбото, все едно си набучил жена ти на предния капак да пуска прахосмукачка ;)
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти първо разучи моделите, кое е TYPE R и кое INTEGRA TYPE R. ! Има Civic Type R,Accord Type R, Integra Type R, NSX Type R, това са най-добрите модели на Хонда, само че нещо не се продаваха, заради малкото си конски сили, 195, 200, 220, май-последния Сивик стигна 240к.с. но хората предпочитаха, Мицубиши ЕВО, Субару Импреза Голф ГТИ, Голф Р, Фокус СТ, Сега и Мегана се налага. Хондата трябва да вдигне конете, за да започнат да я избират.NSX беше добре, но пък него 20 години не го подновиха.
  • #8
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма ли някой тука да сложи контра-новина - Tyoyta Auris RS Grand Sport- 0-100 км/ч за 11 секунди...Мухахахаххахаха
  • #7
    6 rate up comment 11 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    octavia RS = simply NOT clever!
  • #6
    14 rate up comment 15 rate down comment
    bo ( преди 9 години )
    Отпред все едно гледаш старата версия на Ауди, грозничко...Отзад пък абсолютно дърво...Едно Рено Клио изглежда на светлинни години от тези Шкоделаци.Трябва да им се даде повече свобода, както на Сеат, че с този пост WV дизайн, далече няма да стигнат.
  • #5
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Не робувам на марки. ( преди 9 години )
    Страшна омраза и простотия се сипе тук.Как може да се сравняват 180к.с. дизел с 220 или 280к.с. бензин ? Шкода РС е уникално красив автомобил,но това не пречи на Хондата също да изглежда доста добре-просто въпрос на вкус.Повечето драскащи тук не са се качвали в нова кола,а дават мнения. Въпросът е в цените-говоря за нова,защото кола,която не е от магазина е все едно да си вземеш *ана жена за съпруга и да даваш акъл на другите как и кога да се оженят.
  • #4
    17 rate up comment 16 rate down comment
    User ( преди 9 години )
    При VW на книга нещата някак се връзват, но на практика........Пък и да сравняваме новия Type R и този вариант на Шкода си е загуба на време? В новата Хонда ще влезат доста елементи от разработката на двигател за F1 2015г.През 1986,1987,1988 1,5л двигатели с принудително турбо пълнене на Honda се слагат на Williams и McLaren. Мощността на тестовата версията от 1987 година достига до..... 1400 к.с. Направете справка колко победи имат с този двигател.
  • #3
    24 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На Хонда оборотите на коляновия вал са доста повече отколкото на този *** оборотите на турбината.Немско нещастие.