IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot смени имиджа на 508

Трите модела от семейството получиха нова визия и по-икономични двигатели

Peugeot смени имиджа на 508

Peugeot представи новото семейство 508, чиято световна премиера ще се състои на изложението в Москва през август.
Peugeot смени миджа на 508
Промените са засегнали най-вече предната част на трите модификации, като тя е оформена в новия фирмен стил на марката, познат от моделите 208 и 308. Налице при седана, комбито и всъдеходната версия RHX са нови светодиодни челни светлини и мултимедийна система със 7-инчов дисплей, която позволява намаляването на количеството копчета на централната конзола.

Промените по приборния панел не се ограничават само с това. Моделът вече разполага и с цветен проекционен дисплей, както и с редица допълнителни опции. Сред тях е система за следене на мъртвата зона, безключов достъп до салона, автоматично превключване от къси на дълги светлини, четиризонален климатроник, аудиосистема JBL и камера за заден ход.

Новата мултимедийна система предлага достъп до интернет, като позволява на шофьора в реално време да получава информации са свободни места за паркиране, задръствания, метеорологичната обстановка, както и за цените на горивото на близките бензиностанции.

Шасито на модела не е променено – както и преди той е изграден на платформа PF3, която стои и в основата на Citroеn C5 и Peugeot 407.

При бензиновата гама мотори е наличен нов 1.6-литров турбо-мотор с мощност 165 к.с., който отговаря на екологичния стандарт Euro-6. То заменя досегашния 1.6-литров THP с мощност 156 к.с. Новият агрегат работи съвместно както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Освен това Peugeot 508 е получил и нов 2.0-литров дизел BlueHDI с мощност 150 к.с., при който нивото на вредни емисии СО2 с механична трансмисия е 105 гр/км. При по-мощната версия, разполагаща със 180 к.с., нивото е 111 гр/км, което според Peugeot е „един от най-добрите показатели в сегмента“.

Комбито 508 и неговата всъдеходна версия RXH ще се предлагат и с хибриден агрегат, включващ дизелов двигател с мощност 163 к.с. и електромотор с 37 к.с., който задвижва задната ос. Двата агрегата могат да работят заедно или по отделно в зависимост от избрания от шофьора режим.

Производството на новото Peugeot 508 за европейския пазар ще бъде поверено на завода във френския град Рен, като първите автомобили ще бъдат готови през есента. В Китай моделът ще се сглобява в предприятието във Вухан.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 508
0 от 500