IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ уволнява 13 000 души

Причината са спадащите продажби на най-голямата автомобилна компания в Русия

АвтоВАЗ уволнява 13 000 души

Най-големият производител на автомобили в Русия - АвтоВАЗ, ще уволни около 13 000 работници от завода си в Толиати, съобщава Ройтерс. Причината за решението е свързана със спадащите продажби марката Lada.
АвтоВАЗ уволнява 13 000 души
Заводът в Толиати. Снимка: Ройтерс

По-рано тази година от ръководството на компанията обявиха, че ще освободят около 7500 души от персонала си. Заради непрекъснато спадащите продажби на основаната марка на компанията броят на тези служители е нараснал почти двойно. Само през април реализациите на Lada в Русия са намалели с 15% до 128 633 продажби. Спадът е доста по-голям от общия на пазара на автомобили в страната, който през април показа намаление с 4% спрямо година преди това.

"Ситуацията в АвтоВАЗ е изключително тревожна, което налага драстични мерки", заяви пред агенцията Бу Андерсон, изпълнителен директор на руската компания.

По данни на АвтоВАЗ, в която Renault-Nissan държи мажоритарен дял, към края на миналата година в завода на компанията в Толиати са работили 65 891 души. Сега броят им трябва да бъде редуциран до под 53 000 души.

Решението на Бу Андерсон за допълнително съкращаване на персонала вероятно ще бъде прието на нож в Русия. От Комунистическата партия на Руската Федерация вече поискаха оставката му, като заявиха, че шведът не защитава напълно интересите на компанията на международните пазари. Бу Андерсон пое АвтоВАЗ в края на миналата година, като преди това е работил в GAZ и General Motors.

0 от 500
  • #11
    15 rate up comment 21 rate down comment
    ..I.. ( преди 9 години )
    :D оТ китайската пластмаса в опела ти явно се отделят отровни газове защото имаш раздвоение на личността. Ама нормално то няма нормален човек който да се качи на миризлива еднодневка с задраскана нула на предния капак и да я пиши за кола. :D :D :D Продължавай да пишеш ,че голям смях пада с теб.
  • #10
    15 rate up comment 21 rate down comment
    Факти ( преди 9 години )
    Абе я да те питам ти набави ли си части за ХлОпела ,че скоро ще глътнат вода и няма да има повече от миризливите им еднодневки на пазара. Те и сега едва свързват двата края ама все на по зле отиват. Или викаш ти така и така не я караш нея раздрънканата астра за кво са ти части..
  • #9
    23 rate up comment 16 rate down comment
    oIo ( преди 9 години )
    а такова с по-големи топки искаш ли? нали все за това мислиш, карайки онова с ***.ката на капака, че и ник такъв си сложил, нали факни? ))))))))
  • #8
    14 rate up comment 20 rate down comment
    ..I.. ( преди 9 години )
    Горкия болен ХлОпелджия, поне си ни форумния шут. Комплексарщината така те тресе ,че вече все за пу*ки мислиш. Ама така е ,такъв комплексиран дественик като теб няма как да забие нещо с него ДрОпел КрАстра 1,4 комби. Айде обличай си китайското якенце с надпис Опел и почвай да плачеш и да драскаш някоя Манта която после да публикуваш в форумите и да ти се смеят хората. :D
  • #7
    26 rate up comment 18 rate down comment
    да бе! ( преди 9 години )
    И на всичкото отгоре после те правят на 2стинки по форумите, че се излагаш с онова с ***.ката на капака, па и теб те наричат ***.ка заради това! ахахаахаах
  • #6
    26 rate up comment 19 rate down comment
    е така е! ( преди 9 години )
    като се друсаш по цял ден в някое скърцащо, хлопащо и тропащо рено, като му дишаш миризмите на канцерогените пластмаси - вси хлопели ще ти тропат в главата!)))))
  • #5
    15 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Смешника дето кара оная еднодневка с задрасканата нула на капака и с мотор 1,4 дето хората го правят смешен с някое део матиз и по цял ден виси в сайтовете и пише от различни никове. Та той явно много се е засегнал. Айде нарисувай една манта и си сложи китайското яке с емблема на опел ,че да ти мине. Поплачи си , а пък си оставаш все същия *** на който се смеят хората..
  • #4
    17 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Баси ,наистина са им намалели продажбите но пак са повече от на ХлОпел в Германия и най вероятно и са на печалба а не на загуба като ДрОпела.. :D :D :DДа не говорим ,че в Русия Опел се има за по долна марка и от Тата.
  • #3
    25 rate up comment 23 rate down comment
    Робчо Лудия ( преди 9 години )
    Бе не забравяме ние, ама я кажи как свикваш с вонята на онова с ***.ката на капака, като се друсаш всеки ден в него!?Ей на и руснаците не са могли да издържат, а те издържат по принцип на доста работи... :DD
  • #2
    14 rate up comment 20 rate down comment
    робърт лъдлъм ( преди 9 години )
    някои хора забравят откъде са се появили на белия свят и плюят произхода си!