IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комунисти искат АвтоВАЗ да уволни шефа си

Според Комунистическата партия на Руската Федерация шведът Бу Андерсон трябва да бъде заменен с руснак

Комунисти искат АвтоВАЗ да уволни шефа си

Депутатите от Комунистическата партия на Руската Федерация (КПРФ) предложиха шведа Бу Андресон да бъде уволнен от поста президент на АвтоВАЗ. Комунистите са на мнение, че най-големият руски автомобилен производител не трябва да бъде воден от чужденец, тъй като той не защитава напълно интересите на компанията на международните пазари.
Комунистите поискаха АвтоВАЗ да уволни шефа си
"Считаме, че пребиваването на Бу Инге Андерсон на длъжността "президент на АвтоВАЗ" е опасно за руското автомобилостроене - се казва в обръщението на КПРФ към премиера на Русия Дмитрий Медведев. - Официално ви молим да започнете работа върху смяната на президента на АвтоВАЗ, като съобщите на Думата на Руската Федерация за взетите от вас мерки в предвидените от закона срокове".

Заместник-председателят на Централния комитет на КПРФ Валерий Ракшин припомня, че след назначаването на Андерсон за президент на друга местна компания - ГАЗ, са били спрени разработките на руски леки автомобили.

Бившият топ-мениджър на General Motors застана начело на АвтоВАЗ в края на миналата година, като веднага взе мерки за подобряване на икономическото състояние на фирмата. Първата му крачка бе да съкрати 7500 служители.

Снимка: АвтоВАЗ

0 от 500