IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Corsa поема към Париж

Компанията публикува първи снимки на хечбека

Новият Opel Corsa поема към Париж

Opel показа първи снимки и видео на новото поколение Corsa, което ще бъде официално показано на автосалона в Париж през есента. Засега външността на модела е скрита старателно под камуфлаж.
Новият Opel Corsa поема към Париж
„Като дизайн това ще бъде един напълно нов автомобил, като разликите в сравнение с неговия предшественик ще бъдат сериозни“, призна пред изданието Autocar Майк Хардер – инженер в Opel, който отговаря за адаптацията на новата платформа за модела Corsa.

Новата генерация на хечбека е част от стратегията Drive i 2022, която предвижда пускането на близо 30 нови модела. Въпреки камуфлажа се вижда, че предницата на хечбека е в стила на компактния Adam, докато в задната част се забелязва връзката с Meriva.

В интериора ще се появи нова централна конзола, от която ще бъдат премахнати излишните бутони, а приборите ще бъдат модернизирани. Предвиждат също така нов волан и по-качествени материали.
Новият Opel Corsa поема към Париж
Вече се знае, че в основата на новия Opel Corsa, който ще получи индекс Е, е платформата Gamma II. Тя ще позволи на хечбека да отслабне с поне 50 кг. и да подобри маневреността си. Машината ще се предлага в две версии – с 3 и с 5 врати.

Линията мотори ще бъде допълнена от два бензинови турбо-агрегата. Единият е 1.0-литров SDI с 3 цилиндъра, който ще се предлага в два варианта на мощност – 90 и 115 к.с. Топ-версията на Corsa ще може да се поръча с 1.4-литров агрегат със 140 к.с. Този двигател се поставя на текущото поколение Astra.

Снимки: Opel


 

Тагове: opel corsa
0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е онзи с Мантата и яке Монца дето прави рисунки,като дете в 5-ти клас.Много е чувствителен на някой теми и медикаментите му идват слаби...
  • #5
    18 rate up comment 25 rate down comment
    Факти ( преди 9 години )
    Опелджията пак се припени и взе да драска - и + чета от различни никове. Пени се пени се, че то комплексарчетата като теб само това им остава.. Пък който малко разбира от коли само като се вгледа и ще види линиите на старата Корса под камуфлажа. Но пазара диктува правилата, Опел потъват и ще продалжават да потъват докато ги закрият. Виж Форд и Фве ,другите масови немски производители всяка година отбелязват ръст но те знаят как се прави бизнес. Няма на кого да си пробута *** Опел. ;)
  • #4
    28 rate up comment 16 rate down comment
    Salen ( преди 9 години )
    Факни вземи Януарскиь брой на Ауто-Билз и ще я видиш.Напълно невиждан дизайн досега.А тука какво видя?Облепена кола нарочно в стил ала-бала и ти получаваш гърчове като Джо Кокър.А можеш ли да ми предскажеш колко точно месо да се яде през лятото и особенно в Неделя от три часа?
  • #3
    21 rate up comment 16 rate down comment
    Ринтген ( преди 9 години )
    И аз видях.В жабката има биберона.Абе Хакти ми много ясно,че ще прилича настарата като е замаскирана.Това е практика при всички фирми.За първи път ли виждаш замаскирана?Аз видях и фибро-втулка и едни други,и едно нещо и едно трето...........
  • #2
    22 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пак ли ти? И какво точно видя ? Ха Ха
  • #1
    25 rate up comment 35 rate down comment
    Факти ( преди 9 години )
    Така като гледам си е старата корса с фейслифт в стила на Адам.Поредния фейслифт на морално остарял модел. Нищо ново за посредствена марка като Опел бълваща евтини еднодневки.