IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Corsa поема към Париж

Компанията публикува първи снимки на хечбека

Новият Opel Corsa поема към Париж

Opel показа първи снимки и видео на новото поколение Corsa, което ще бъде официално показано на автосалона в Париж през есента. Засега външността на модела е скрита старателно под камуфлаж.
Новият Opel Corsa поема към Париж
„Като дизайн това ще бъде един напълно нов автомобил, като разликите в сравнение с неговия предшественик ще бъдат сериозни“, призна пред изданието Autocar Майк Хардер – инженер в Opel, който отговаря за адаптацията на новата платформа за модела Corsa.

Новата генерация на хечбека е част от стратегията Drive i 2022, която предвижда пускането на близо 30 нови модела. Въпреки камуфлажа се вижда, че предницата на хечбека е в стила на компактния Adam, докато в задната част се забелязва връзката с Meriva.

В интериора ще се появи нова централна конзола, от която ще бъдат премахнати излишните бутони, а приборите ще бъдат модернизирани. Предвиждат също така нов волан и по-качествени материали.
Новият Opel Corsa поема към Париж
Вече се знае, че в основата на новия Opel Corsa, който ще получи индекс Е, е платформата Gamma II. Тя ще позволи на хечбека да отслабне с поне 50 кг. и да подобри маневреността си. Машината ще се предлага в две версии – с 3 и с 5 врати.

Линията мотори ще бъде допълнена от два бензинови турбо-агрегата. Единият е 1.0-литров SDI с 3 цилиндъра, който ще се предлага в два варианта на мощност – 90 и 115 к.с. Топ-версията на Corsa ще може да се поръча с 1.4-литров агрегат със 140 к.с. Този двигател се поставя на текущото поколение Astra.

Снимки: Opel


 

Тагове: opel corsa
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Смешника дето кара оная еднодневка с задрасканата нула на капака и с мотор 1,4 дето хората го правят смешен с някое део матиз и по цял ден виси в сайтовете и пише от различни никове. Та той явно много се е засегнал. Айде нарисувай една манта и си сложи китайското яке с емблема на опел ,че да ти мине. Поплачи си , а пък си оставаш все същия *** на който се смеят хората..
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тия с рено наскоро ги разсипаха от бъзици и подигравки в статията за прехваленото им меганче, та сега се чудят на кой как да си го върнат!ама май са забравили, че бой и еб..ън не се вращат! )))
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До fan ( преди 9 години )
    Колега това е един и същи драскач, който се подвизава с няколко профила и *** където и както той си знае. И си прав за това което кара - недоразумение с ***.ка на капака, дето му викали "рено"!Същият мечтае за по-як, та даже и като ник си го изобразява от време на време нашия Факни! ахахахахах
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    ..I.. ( преди 9 години )
    Мноо си *** Саше.. ГМ нямат нито лев в Фиат. ГМ и Фиат имат общ развоен център в Торино, които представлява европейския център но преместен в Италия и в които инженерите на Фиат им разработват платформи и мотори. Ама кой да чете? Пък за компромисите няма по голям компромис от *** на Опел, такъв миризлив и евтин трошляк само болен мозък би подкарал ,че и да се мъчи и за кола да го изкара.
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    fan ( преди 9 години )
    Поредните двама трима ***, които освен Корса А май не са карали Опел. ЛКОлко пъти да обясняваш на тъпака, че Завода на Фиат в Торино е 50% собственост на ГМ, и че Опела ще разцепи скапаната му кола на всякакви упражения. Но той е фабрично ***, завистлив и най-вероятно кара кола, която е компромис, защото не са му стигнали парите да кара каквото иска. Общо взето форумен *** със скапана кола. Дори изписаното по-горе не го заслужава, но нека изкарваме на светло ***.
  • #11
    15 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    факни - ако можеше да се замислиш нямаше да пишеш повече щуротиите си тук и там! дори и на шльокавица си личиш.
  • #10
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Kato se zamislite realno OPEL fen4etata sa fenowe na fiat, reno, i sizuki. Te opel samo lepqt onaq zadraskanata nula na predniq kapak i protawat v afrikanskiute d1rjavi.
  • #9
    17 rate up comment 10 rate down comment
    oIo ( преди 9 години )
    я виж ти, Факни пише от друг профил! ама пак същите hors-shit!
  • #8
    11 rate up comment 16 rate down comment
    ..I.. ( преди 9 години )
    Я виж ти, ФИАТ пускат ново Пунто.
  • #7
    28 rate up comment 17 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    айдее - тоя с "фактите" и тук се е размирисал! за такива народа казва: те не го искат в селото а той за поповата къща пита.сещай се...