IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Течността е отпадъчен продукт от водородния модел FCX Clarity

Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Подразделението на Honda в Австралия представи нова марка вода за пиене, носеща името H2O. Тя е единственият отпадъчен продукт, отделян от задвижвания с водородни горивни клетки модел на японците - FCX Clarity.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Агрегатът на автомобила се захранва от електричество, получено от химическа реакция между кислород и водород. При него единствено вещество, което се отделя, е именно вода и тя се предлага от австралийския клон на Honda в бутилки от половин литър.

Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Водата, "наточена" от изпускателната система на FCX Clarity, вече се разпространява в австралийската верига за киносалони Palace Cinemas. Тя е напълно безплатна и трябва да демонстрира на посетителите предимствата на екологичното задвижване. От Honda смятат да започнат да предлагат H20 и на служителите и клиентите на автосалоните и сервизите на марката в Австралия.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Самият модел Honda FCX Clarity бе представен през 2007 г. Неговият агрегат предлага мощност от 134 к.с., които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за около 10 секунди. Максималната скорост на автомобила е 160 км/ч, като с едно зареждане той може да измине 570 км.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Машината се предлага и на пазара в САЩ, където нейният месечният лизинг е 600 долара. В тази сума Honda включва сервизното обслужване и разходите по застраховка.


 

 

Снимки: Honda
 

 

Тагове: honda fcx clarity h20
0 от 500
  • #17
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бъдещето е в хибридите!Отдавна съм го казвал и пак го повтарям за тези които не са го разбрали.Ползата да ползваш 2 или повече енергоизточника е огромна независимо какви са те.Използваш в определен момент най-доброто и от двата,а когато ти трябва повече енергия се включват и двата.Само технически неграмотен човек или такъв който е фен на пушещите немски тракалници може да твърди обратното.Ф.Порше е бил умен човек и е прозрял преди 100 г. тази истина и е създал хибрида,а японците го доразвиха.
  • #16
    4 rate up comment 17 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Abe Do6e ti li gowori6 za trakane s twoita drusalka dizelowa 50 konq na Isuzu i *** vid na Honda?????? :)
  • #15
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    добре чиче, а защо не я развиват тая технология....в кое е проблема???
  • #14
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    "по доло писах но явно не останах разбрантова наистина според мен е бъдещето а не някакви хибриди"FCX Clarity e хибрид! Просто ДВГ му е заменен с горивна клетка. Силата на хибридната технология е че работи с всякакви източници на енергия.
  • #13
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В това отношение не бива да има и грам съмнение, че има световен заговор!А плиткоумниците нека си мислят, че дизелът е върховното техническо постижение.
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    стига с тия нападки ти фен на Хонда ли си или просто си ръсиш глупости всеки се развива според пазарите си щом европа кара дизел правят дизел нормално е .когато една технология като тази на хонда стане масова всички ще се насочат натам ,но за сега само вода от аспух ще пием
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ако е така значи всички автомобилни фирми са *** на нефтените компании особенно тия в русия там направо са ъбили авто индустрията
  • #10
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нали първо нефта трябва да се поичерпи та тогава ще дадът ход и на тия разработки.
  • #9
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    по доло писах но явно не останах разбрантова наистина според мен е бъдещето а не някакви хибридино защо за толкова време от 2007 нестава масово производство, какви са ограничения на тая технология
  • #8
    5 rate up comment 17 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    То ти и сега си пиеш вода от ауспуха на твоята Honda!