IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Течността е отпадъчен продукт от водородния модел FCX Clarity

Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Подразделението на Honda в Австралия представи нова марка вода за пиене, носеща името H2O. Тя е единственият отпадъчен продукт, отделян от задвижвания с водородни горивни клетки модел на японците - FCX Clarity.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Агрегатът на автомобила се захранва от електричество, получено от химическа реакция между кислород и водород. При него единствено вещество, което се отделя, е именно вода и тя се предлага от австралийския клон на Honda в бутилки от половин литър.

Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Водата, "наточена" от изпускателната система на FCX Clarity, вече се разпространява в австралийската верига за киносалони Palace Cinemas. Тя е напълно безплатна и трябва да демонстрира на посетителите предимствата на екологичното задвижване. От Honda смятат да започнат да предлагат H20 и на служителите и клиентите на автосалоните и сервизите на марката в Австралия.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Самият модел Honda FCX Clarity бе представен през 2007 г. Неговият агрегат предлага мощност от 134 к.с., които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за около 10 секунди. Максималната скорост на автомобила е 160 км/ч, като с едно зареждане той може да измине 570 км.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Машината се предлага и на пазара в САЩ, където нейният месечният лизинг е 600 долара. В тази сума Honda включва сервизното обслужване и разходите по застраховка.


 

 

Снимки: Honda
 

 

Тагове: honda fcx clarity h20
0 от 500
  • #37
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ти да не си бургаски анцунг.
  • #36
    4 rate up comment 8 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    И идеята им за рекламиране на технологията е супер :)
  • #35
    8 rate up comment 6 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Ако говорим за високи японски технологии в автомобилите - то тази Хонда е пример за това. Поздравления на Хонда, че има смелостта за тази стъпка. Остава да намерят надежден и екологичен начин да произвеждат и съхраняват водород, както и да гарантират безопасността и технологията ще се наложи.А Prius-а няма нищо общо с тази кола като концепция. И предимството на хибрите не е в свободата на избора на енергоносител. Тази свобода е от значение за военните камиони които трябва да вървят и на дърва
  • #34
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Japan Power ( преди 10 години )
    Тия сенокосачки от Хонда сигурно са много добри, щом чак във Фрмула 1 ги търсят::Honda се завръща във Формула 1 като доставчик на двигатели на McLaren за сезон 2015, но в британския *** се надяват, че ще могат да започнат тестове с мотора на японците още тази година.
  • #33
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дилърите на Audi лъжели за сигурността на A5 на Острова.Задълбочено разледване на BBC показва, че множество дилъри на Audi във Великобритания поднасят невярна информация относно сигурността на модела A5.Тайни лица от медията установяват, че 9 от 10 търговеца на марката казват, че автомобилът е преминал успешно краш-тестовете на EuroNCAP, като всъщност той никога не се е явявал на такива. Шест от дилърствата дори не спират до тук, заявявайки, че A5 е оценен с максимален рейтинг от пет звезди. Проучването на BBC е проведено благодарение на сигнал от клиент, закупил си по-рано модела R8. Той направил собствено разследване, като в 48 от 50 дилърства получил положителен отговор за краш-тестовете на R8. Всъщност, супер колата също не е била включвана в изпитание на Euro New Car Assessment Programme.В отговор на тези два случая, Audi коментира, че това поведение не е целенасочено и подвеждането на клиентите е неволно.
  • #32
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мазните некадърни вурстове ще имат хибриден и водороден автомобил на 31 февруари,тоест на Албанския празник.
  • #31
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Текезесар ( преди 10 години )
    Ей тва е саму за мени! Първум ши полея нивата и посли със сенокосачката хонда ше си коса на воля! Иихуууу!
  • #30
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе ВАГенче какви продажби те гонят бе вурст! Хонда да не са ВурстВАГен и да мислят как да стават производител номер 1 в света за сметка на качеството.Хонда са производител,който не разчита на големите продажби,защото произвежда високи технологии,роботи,космонафтика,самолети,най-голям производител в света са на ДВГ,така,че само ВАГ може да мечтае да ги стигне и да се добере до нивото им.А до тогава немската КокаКола в автомобилостроенето може да се плюнче и да си представя,че е 1 в нещо добро.
  • #29
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    явно българина си е българин даи му да хвърля камъни в чуждия двор чета коментарите и изобщо не разбирам че статията е за Хонда !!!! Фолцваген това Фолцваген онова .Ясно е има конглокенция ,ако продажбите на Хонда са слаби има защо да се притеснявате ,но ако не са ,всичко е наред
  • #28
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хахахА Вуйче, евала брат тва ти се получи :)