IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Течността е отпадъчен продукт от водородния модел FCX Clarity

Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Подразделението на Honda в Австралия представи нова марка вода за пиене, носеща името H2O. Тя е единственият отпадъчен продукт, отделян от задвижвания с водородни горивни клетки модел на японците - FCX Clarity.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха

Агрегатът на автомобила се захранва от електричество, получено от химическа реакция между кислород и водород. При него единствено вещество, което се отделя, е именно вода и тя се предлага от австралийския клон на Honda в бутилки от половин литър.

Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Водата, "наточена" от изпускателната система на FCX Clarity, вече се разпространява в австралийската верига за киносалони Palace Cinemas. Тя е напълно безплатна и трябва да демонстрира на посетителите предимствата на екологичното задвижване. От Honda смятат да започнат да предлагат H20 и на служителите и клиентите на автосалоните и сервизите на марката в Австралия.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Самият модел Honda FCX Clarity бе представен през 2007 г. Неговият агрегат предлага мощност от 134 к.с., които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за около 10 секунди. Максималната скорост на автомобила е 160 км/ч, като с едно зареждане той може да измине 570 км.
Honda предлага вода за пиене от ауспуха
Машината се предлага и на пазара в САЩ, където нейният месечният лизинг е 600 долара. В тази сума Honda включва сервизното обслужване и разходите по застраховка.


 

 

Снимки: Honda
 

 

Тагове: honda fcx clarity h20
0 от 500
  • #27
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    наричаме ..
  • #26
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Анкета ( преди 10 години )
    И как ще намираме ФВ?1- АсфалтВаген?2- ВулстВаген?3- ФалшВаген?Анкетата стартира сега!!
  • #25
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А ВАГените предлагат печени вурстове на асфалт,обилно гарнирани със сажди и финни частици полети със сос от масло разредено с антифриз,прясно източени от картера.Ако двигателя и трансмисията са станали на салата ще имате и гарнитура.Добър апетит, ВАГ-фенчета!
  • #24
    29 rate up comment 4 rate down comment
    ВУЙЧЕ ( преди 10 години )
    ОТ ВАГЕН ВУРСТ БИЛИ МНОГО ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ РАЗРАБОТКАТА И ВЕДНАГА ПОРЪЧАЛИ НА ХОНДА ЕДИН ТАНКЕР С ТАКАВА ВОДА ЗА ПАРНИТЕ ИМ ДВИГАТЕЛИ!!!
  • #23
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А3 , как го правиш това с триенето ,че тоя "нововнос" много ме дразниговорим за Хонда тои пак VAG намесва ,нека бъдем конструктивни да изказваме мнение без да убиждаме другия.. това е само признак на слабостаз пак повтарям не съм фен на японското автомобило строене но не съм казал и една обидна дума за тях
  • #22
    11 rate up comment 2 rate down comment
    аЗ ( преди 10 години )
    аЗ съм бот на Аутомедия, целта ми е да надъхвам едни срещу други фенове на японски и немски автомобили. Винаги пиша глупости на латинеца, тях не ги трия, но след малко ще изтрия този текст!!! Оставих се най-позорно да бъда разкрит!!!
  • #21
    24 rate up comment 5 rate down comment
    нововнос ( преди 10 години )
    Хонда предлага вода за освежаване, а VAG предлагат студена чешмяна вода с валерян на клиентите си по сервизите. По-лесно да понесат разочарованието си от *** за които са платили по 1 торба пари.
  • #20
    12 rate up comment 1 rate down comment
    аЗ ( преди 10 години )
    аЗ съм бот на Аутомедия и ще си изтрия след малко написаното!!!
  • #19
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ако мога да нарека това според чичето "водороден хибрид" в него е бъдешето а не в приус и други които използват двигател с вътрешно горене и електромотор за помощ
  • #18
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В тази връзка освен,че едни от най-икономичните автомобили са Приусите,то доста хора на запад им слагат газови инжекциони.Харчат 5-6/100 газ.По-евтин начин за предвижване от това няма.Имаш голяма автономия над 1400 км. с двата вида гориво и батерията.Някой слагат и допълнителни батерии,като качват пробега само на ток на 60-80 км.Какво му трябва повече на човек питам.С горивните клетки,като се развият нещата ще стане още по-добре.Браво на японците,че не пестят средства за такива технологии!