IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е юбилейното BMW М5

Модификацията 30th Anniversary Edition разполага с 600 к.с. и 700 Нм

Това е юбилейното BMW М5
Германската компания BMW разкри официално специалната версия на седана M5, посветена на 30-годишнината на модела. Модификацията 30th Anniversary Edition ще се появи пред публика на Фестивала на скоростта в Гудууд през лятото.
 Това е юбилейното BMW М5
Новата специална серия е не само най-мощното BMW M5 в серийно производство под марката на BMW M GmbH, но също така и най-мощният автомобил в историята на марката. Машината е боядисана в тъмно-сив цвят, като разполага със специални хромирани акценти по каросерията. Правят впечатление 20-цоловите двуцветни джанти от лека сплав, както и използването на скъпа кожа и алкантара в интериора.
 
Автомобилът е снабден и с допълнителен пакет Competition, който включва спортно окачване, черни хромирани тръби на изпускателната система, както и променени настройки на режима M Dynamic, управляващ системата за стабилизация.

От по-рано се знае, че под капака на спортния автомобил е поставен 4.4-литровия V8 туин-турбо двигател, но развиващ 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Стандартната версия на М5 разполага с 560 к.с. и 680 Нм. Моторът работи съвместно със 7-степенна трансмисия M Double Clutch, което позволява на BMW M5 30th Anniversary Edition да ускори от 0 до 100 км/ч за само 3.9 сек.

За разлика от стандартната версия на BMW M5, чиято максимална скорост е ограничена на 250 км/ч, специалният модел може да развива 305 км/ч.

Всички подробности за модела, включително цените, ще станат ясни по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Специалният M5 ще бъде производен в серия от 300 бройки.

Снимка: BMW

Още по темата:
BMW празнува 30 години М5
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе защо производителите не се придържат към този класически дизайн а все някакви изкилифинчени изкорупени чупки ръбки и тем подобни елементи праскат? Имам чувството че в дизайнерските екипи са нонстоп на халюциногени.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    300 бр.е кво праиме сега,наш *** ,ако има кинтите 100 000 $+, как да си го купи ,като за него няма да останат ,нали се сещате ,че тези коли ще отидат при големите колекционери и ценители ,но не и при наш бай ***-новобогаташчето ,дето до скоро караше на тати стария таралиасник.
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Странно ... ( преди 9 години )
    Та нали и сегашния модел с пакет Competition вдигаше 305км/ч!?За ускорението е ясно, че със задно ако ще и 1000к.с. да му сложат по-бързо не може.
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    И на кой му пука освен на някоя преяла мутра или на тийнейджърите дето гледат Топ Гиър?