IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW празнува 30 години М5

Готви специална изненада

BMW празнува 30 години М5

Германският производител BMW даде старт на събитията, с които ще отбележи 30-годишнината на своя спортен седан М5. Сред изненадите ще бъде нова версия на последното поколение на автомобила.

Превърналият се в синоним за спорт и лукс модел се появява за първи път през 1985 година на автомобилното изложение в Женева. Моделът изглежда почти аналогично с останалите версии на 5-Series, но разполага със спортни окачване, спирачки и управление. А под капака му е поставен 3.5-литров двигател с шест цилиндъра, който генерира 286 к.с. Това позволява на първия М5 да ускорява от място до 100 км/час за 6.5 сек. и да развива максимална скорост от 245 км/час.

Независимо от високата цена - 80 000 марки, BMW М5 се превръща в хит, като за година са продадени повече от 1 000 бройки.

Моделът не само се приема успешно, но и бързо се превръща в еталон за спорт и лукс. Именно затова компанията конструира М-версия на всяко следващо поколение 5-Series. Най-новият, пети подред М5, се появи през 2012 година.

Като част от събитията по повод 30-годишнината на модела производителите ще представят специална версия последното поколение М5. Все още няма никаква информация за въпросния автомобил, но се окачва той да бъде разкрит през юни по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

 

Тагове: bmw m5
0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    do do 4i4o - Тойота е супер кола - няма чупене
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    до чичо ( преди 9 години )
    Чиче ,по добре Хонда ,не прави грешка със Тойота ,влез във форума на тойотаджиите и ще разбереш ,че това не е правилния избор.Мнение на човек ,който се е занимавал с доста тойоти и други марки.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    http://novinarko.com/bmw-m6-e63-ess-900-konya-sreshtu-nissan-gt-r-r35-ecutek-st2-700-konya-VIDEOБмв са красиви, луксозни коли за претенциозни мацки. За спорт си има други марки, няма смисъл фенчетата да се опитват да ги изкарат каквито не са!
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Обективен, малко си субективен тук! Като му сложат Х драйв на новото М5 да не мислиш, че ще фръкне това БМВ? Освен това има отдавна 550и Х драйв на пазара, което не блести с кой знай какви способности...
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Обективен ( преди 9 години )
    Особено след въвеждането на X drive в новата М5, колата става недостижима за конКУРентите!Не случайно Ауди RS6 си остава само при комбитата.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До Чичо ( преди 9 години )
    Верно е, че хонда-тойота са фаворити при ширпотребата! Особено в сравнение с такива недоразумения като дачия и рено - направо изпъкват като въшка на чело! ахахах
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    .I. ( преди 9 години )
    ех тия оризари бее...!
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 9 години )
    "Те (болтовете)биха могли да се разхлабят или дори да се счупят, което може да доведе до затруднена работа на мотора. Към момента НЯМА докладвани инциденти в резултат на повредата." - значи Дошко към момента НЯМА инциденти и въпреки това БМВ изтегля към 500х.коли за ПРОФИЛАКТИЧЕН ремонт!А тойота/трошота чака да стане най-лошото на пътя, отрича до последно докато накрая по съдебен път или със санкции на съответните компетентни инстанции я ПРИНУДЯТ да изтегли, има-няма десетки милиони коли !!
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Кодошо до Дошо ( преди 9 години )
    Защото при тойота и другите оризаре става въпрос за животозастрашяващи дефекти, доказано погубили не един и двама на пътя!Това и ред други "кабелчета, болтчета, гайчици, цели механизми" и т.н. правят от тойота световен рекордьор по многомилионни сервизни акции, струващи милиарди на оризарето! Ми то само с copy/paste от "джърмън енджинеринг" не върви работата ..;-)
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    petur4eto ( преди 9 години )
    Браво, много се радвам за марката и за модела, НО как може като имат 30г. юбилей да не включат и предишните поколения М5 във видеото? Моят любимец си остава M5 e39.