IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes обяви цената на B-Class ED

Електрическият модел струва колкото основния си конкурент - BMW i3

Mercedes обяви цената на B-Class ED

Германската компания Mercedes обяви цената на електрическата версия на новия B-Class. Моделът излиза на пазара в САЩ на цени от 41 450 долара, като ще се конкурира за вниманието на клиентите с BMW i3. Двата германски електрически автомобила имат почти аналогични стартови цени, като моделът от Мюнхен е с минимално предимство от 100 долара.
Mercedes обяви цената на B-Class ED
Електрическият B-Class се задвижва от електромотор с мощност 177 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Въпреки теглото си от 1750 килограма B-Class Electric Drive се ускорява от място до 100 км/час за само 7.9 сек. И развива максимална скорост от 160 км/час.

Електромоторът на модела черпи енергия от комплект литиево-йонни батерии, произведени от Tesla Motors. Автономният му пробег достига 200 км.

Още при представянето на концептуалната версия на B-Class ED производителите заявиха, че "Mercedes-Benz B-Class Electric Drive ще бъде най-добрата машина в своя сегмент и ще превъзхожда основния конкурент BMW i3".

Що се отнася до пробега с едно зареждане, B-Class ED има леко превъзходство - моделът на баварците има автономия от около 130 - 160 км. Но ускорението му от 0 до 100 км/час отнема по-малко - 7.2 сек.

Освен това BMW i3, който е изграден от алуминий и карбонов композит, може да бъде поръчан и с допълнителен двигател с вътрешно горене. Той работи като генератор на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250 - 300 км.

При B-Class ED зареждането на батериите отнема 3.5 часа, като е възможно и зареждане за 2 часа, което доставя пробег от около 100 км. Батериите на BMW i3 се зареждат напълно за 6 часа, но пък е налична опция за зареждане до 80 %, което изисква само 30 мин.
Mercedes обяви цената на B-Class ED
Сред оръжията на модела от Щутгарт за привличане клиенти ще бъде богатото серийно оборудване. То включва електрически предни седалки, автопилот, навигационна система, активен паркинг асистент и др.

Продажбите на Mercedes-Benz B-Class Electric Drive в САЩ стартират това лято. BMW i3 е на пазарите от края на миналата година, като производителите вече няколко пъти разширяват капацитета на поточната линия, заради увеличеното търсене на модела.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: bmw i3 mercedes b-class ed
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Точно! МБ правят отбий номер с тази електричка. БМВ, както и японците правят колите от нулата и създават нов модел по принцип и така продават. На МБ и ФВ политиката е да направят нещо и на него да слагат каквото им кефне. Бензин, дизел, хибрид, електромобил и т.н. Според мен е грешно това и се вижда, че при тях успехите при алтернативните задвижвания са никакви.
  • #7
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Според мен MB тука правят грешка - опитват се да минат по тънката лайсна. Вместо на направят наистина нов модел който е проектиран от нулата за електричка или хибрин, се опитват да кърпят съществуващ модел.Този подход се оказа не особено успешен при всички които се опитаха.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и аз като теб за много неща мога да дам пари.... за хляб за сирене за бира....
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Купи си BMW i3 с двигател които служи за генератор и не ти трябва втора кола
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За много неща мога да дам пари но не и за такива табуретки които са само градски коли и наличието на втора кола е задължително за да можеш да отидеш някъде спокойно.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    то ти за какво ще можеш да дадеш пари е по важно
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    приус маи загина героиски
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На външен вид Мержана повече кефи но пък баварката е по функционална с повече възможности. Все пак толкова пари за такива табуретки не бих дал никога.