IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се закани на Seat

Французите искат да върнат короната на Megane RS

Renault се закани на Seat

В началото на март тази година Seat Leon Cupra отне титлата „Най-бърз сериен автомобил с предно предаване на Нюрбургринг“ от Renault Megane 265 RS Trophy. Инженерите на френската компания обаче нямат намерение да оставят нещата така и вече подготвят нова версия на машината, която ще трябва да върне короната на Renault. Проектът им се нарича #Under8 и трябва да бъде завършен по-късно тази година, съобщава Autoevolution.
Renault се закани на Seat
В продължение на няколко години Renault Megane RS бе абсолютният лидер на германското трасе, но сега се намира в догонваща позиция. Испанският боец успя да запише резултат от 7:58 минути за една обиколка на „Нюрбургринг“, докато постижението на френския хечбек бе 8:08 минути.

Сега в Renault са си поставали за цел тяхната машина също да успее да слезе под 8 минути. Именно „Нюрбургринг“ – по-бързо от 8 минути“, е девизът на екипа, работещ по проекта. В него освен инженерите на Renault влизат представители на компании като Michelin, Akrapovic, Ohlins и BRM, които ще помагат с различни компоненти.

Интересното е, че още два модела, които се разработват в момента – Opel Astra OPC Extreme и Honda Civic Type R, също не крият амбициите си да се намесят в борбата за първото място в сегмента. Което гарантира, че в следващите месеци битката на „Нюрбургринг“ ще бъде повече от свирепа.

Снимка: Renault

0 от 500